S-a dublat numărul de fracturi în urma căzăturilor pe gheață

S-a dublat numărul de fracturi în urma căzăturilor pe gheață
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După cum știm, zăpada topită, în combinație cu temperaturile sub 0 grade, dă naștere unui strat serios de gheață pe străzi și mai ales pe trotuare, devenind un pericol pentru toți participanții la trafic, atât șoferi, cât și pietoni.

În ceea ce-i privește pe aceștia din urmă, medicii și autoritățile le atrag oamenilor atenția să ocolească pe cât posibil zonele în care s-au format astfel de „pârtii” periculoase, fiindcă o cădere pe gheață poate avea consecințe serioase.

„Personalul nostru este pregătit, încă de când a sosit «sezonul căzăturilor pe gheață», pentru a interveni la solicitările oamenilor care au suferit fracturi sau alte probleme medicale din cauza căzăturilor pe gheață. La Urgențe ajung circa 15-20 de persoane pe zi din cauza fracturilor suferite în urma căzăturilor pe gheața proaspăt formată pe străzi. În perioada aceasta sfătuim toți oamenii care au deplasări de făcut să fie atenți la gheața formată pe trotuarele din oraș, pentru a preveni orice posibilă fractură”, a declarat un medic de la Spitalul Clinic Județean "Sf. Ap. Andrei" Galați.

Citit 706 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 14:25

1 comentariu

  • postat de marr
    Miercuri, 08 Februarie 2023 21:14
    86.124.201.***
    Pe principiul - Toata Lumea da Sfaturi ...da' nimeni nu pune mana sa Rezolve Problema .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.