Borcea face parcul de la Selgros

Borcea face parcul de la Selgros
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cât ne costă să respirăm aer curat în parc? * „Numai” 10,6 miliarde de lei vechi * Staţi fără grijă: Ministerul Mediului nu dă toţi banii, ci doar 10 miliarde, restul îl dă Primăria *

Deşi este criză, Ministerul Mediului alocă Galaţiului un milion de lei pentru amenajarea de spaţii verzi. Proiectul, care nu este chiar o noutate – căci reprezentanţii Primăriei vorbesc de ceva vreme de el – va demara în această toamnă, a anunţat, ieri, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco (FOTO).

„Lucrările de amenajare a parcului din Micro 21 încep în această toamnă, licitaţia fiind câştigată de SC Pibunni SRL, administrată de Ionel Borcea. Valoarea contractului este de 1,6 milioane de lei, iar durata de execuţie se întinde pe nouă luni. Ministerul Mediului a aprobat la începutul acestui an finanţarea amenajării unui parc în cartierul Micro 21, în zona dintre blocurile R4/R7 şi supermarketul Selgros”.

„Suprafaţa totală amenajată este de 45.500 mp, vor fi 2.700 mp de alei pietonale, 82 bănci de lemn şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, se vor planta 2.750 de puieţi de arbori şi 31.000 de bucăţi de arbuşti de gard viu. Din valoarea totală a investiţiei, Ministerul Mediului suportă un milion de lei, diferenţa urmând să fie achitată de către municipalitate”.

Că Guvernului îi pasă de cât de curat este aerul pe care îl respirăm, dar şi de confortul nostru atunci când ne plimbăm prin parcuri, este lăudabil.

Dar că amenajarea parcului costă peste 10 miliarde de lei vechi este o informaţie care ne va face cel puţin să respirăm cu greutate, indiferent cât de curat va fi aerul după plantarea arborilor şi arbuştilor…     

Citit 2163 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.