Astăzi începe admiterea de toamnă la Universitatea „Dunărea de Jos”

Astăzi începe admiterea de toamnă la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi începe cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos”. Absolvenţii de liceu se pot înscrie pentru unul dintre cele 320 de locuri la buget, dintre care două pentru rromi, sau pentru cele 1.617 cu taxă.

Înscrierile au loc începând de astăzi şi până miercuri, la centrele de la fiecare facultate în parte, acolo unde se poate achita şi taxa de înscriere, în valoare de 100 de lei pentru fiecare dosar depus.

Între 16 şi 18 septembrie sunt programate probele de examen (unde e cazul), afişarea rezultatelor şi depunerea diplomelor de bacalaureat în original. Pe 19 şi 20 septembrie au loc redistribuirile, a doua rundă de depunere a actelor în original şi afişarea listelor finale.

Actele necesare înscrierii sunt:

-    cererea tip de înscriere şi  angajamentul candidatului;

-    diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată. Pentru absolvenţii de liceu promoţia 2010 este valabilă şi adeverinţa tip de promovare a examenului de bacalaureat (original sau copie legalizată), în care se va menţiona media generală de la bacalaureat, mediile obţinute în anii de liceu, termenul de valabilitate şi că nu a fost eliberată diploma de bacalaureat.

-    foaia matricolă, în original sau copie legalizată - nu se admite înscrierea fără foaia matricolă, întrucât, în absenţa ei, nu pot fi aplicate criteriile de admitere şi nu se poate calcula media de concurs.

-    adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale şcolare sau medicul de familie, din care să rezulte că sunt apţi pentru domeniul la care candidează. Adeverinţele medicale vor fi vizate de Cabinetul Medical Studenţesc din str. Domnească nr.155, cămin F, parter, numai pentru candidaţii care optează pentru domeniile Educaţie fizică şi sport, Teologie, Sănătate, Teatru şi Muzică. Comisia centrală de admitere are dreptul, prin sondaj, la propunerea comisiilor pe facultăţi, să supună verificării adeverinţele medicale şi starea sănătăţii candidatului.

-    trei fotografii tip buletin de identitate;

-    chitanţa de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere la facultatea respectivă, sau actul care îi permite să fie scutit de plata taxei.

-    certificat de naştere, în copie legalizată.

-    certificatul de căsătorie (dacă este cazul) în copie legalizată.

Citit 1556 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.