Şcoală ca în Danemarca

Şcoală ca în Danemarca
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O asociaţie străină de întrajutorare a strâns fonduri pentru renovarea internatului Şcolii Speciale „P.P. Neveanu” * Consiliul Judeţean Galaţi a investit alţi bani în patrimoniu, iar instituţia de învăţământ arată ca nouă *

O asociaţie daneză de întrajutorare a investit în renovarea unei şcoli gălăţene aproape la fel de mult precum autorităţile judeţene. Cinci danezi, reprezentanţii organizaţiei AIF Vendsyssel, se află, zilele acestea, la Galaţi, pentru a se bucura de investiţie alături de copiii de la Şcoala Specială „P.P. Neveanu”.

Condiţii mai bune pentru 90 de copii

La Şcoala Specială situată în Ţiglina I învaţă, iau masa şi sunt cazaţi 90 de copii cu dizabilităţi auditive. Este vorba despre copii de grădiniţă, de clasele I-VIII şi de liceu, veniţi din Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Recent, instituţia de învăţământ a preluat în administrare cantina şi internatul de la Centrul de Plasament nr. 8, aflate într-o stare deplorabilă. AIF Vendsyssel, o organizaţie din nordul Danemarcei care de aproape zece ani sprijină şcoala gălăţeană cu jucării, dulciuri şi aparate auditive, a decis să se implice şi în îmbunătăţirea condiţiilor de cazare a copiilor. Rezultatul eforturilor l-au văzut ieri.

„Ne bucurăm că am sprijinit această lucrare şi vrem să continuăm parteneriatul cu şcoala prin alte investiţii, mai ales că în demersul nostru suntem ajutaţi de mai mulţi voluntari care strâng fondurile necesare”, a spus, ieri, directorul asociaţiei, Ole Carlsen, la o întâlnire cu conducerea şcolii, cu presa şi cu constructorul.

„Competiţia investiţiilor”

La această întâlnire a participat şi vicepreşedinta Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, prof. Tania Bogdan, care le-a mulţumit danezilor pentru ajutorul oferit necondiţionat.

„Cred că am intrat şi într-un fel de competiţie cu dumneavoastră, pe domeniul investiţiilor, pentru că, paralel, am renovat şi noi o parte din şcoală ”, a spus reprezentanta CJ, menţionând sumele alocate de la bugetul local pentru lucrările de la „P. P. Neveanu”.

Astfel, pentru reabilitarea cantinei, a holurilor şi pentru hidroizolaţie, CJ a cheltuit, în decurs de doi ani, în jur de 2,2 miliarde lei vechi. Anul trecut, asociaţia daneză a pus la bătaie peste 1,7 miliarde de lei vechi, pentru reabilitarea celor 11 dormitoare şi dotarea cu mobilier, schimbarea tâmplăriei şi modernizarea celor două băi.

Cei care au de câştigat din această „competiţie” sunt, bineînţeles, copiii, care, de la sfârşitul anului trecut, atunci când s-au încheiat efectiv reabilitările, beneficiază de condiţii europene.

Citit 1208 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.