Avize la distanţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O aprobare pentru accesul la reţeaua de gaze - la 200 de km *

Viceprimarul Mircea Răzvan Cristea a relatat ieri presei că a fost contactat la Primărie de mulţi gălăţeni şi oameni de afaceri supăraţi, care au făcut cereri pentru accesarea reţelei de gaz „şi de câteva luni de zile nu primesc răspuns!”.

Motivul este la… 200 km depărtare: „pentru că locul de avizare a acestor dosare a plecat de la Galaţi la Ploieşti!” Viceprimarul spune că nu este vorba doar despre racordul centralelor de apartament, ci şi de proiecte industriale care, în loc să contribuie la ieşirea din criză, sunt astfel blocate!

„Într-un oraş de 300.000 de locuitori, cu activitate industrială pe măsură, un consumator, aflat în faţa unui cvasi-monopol – alimentarea cu gaz – , e probabil aşteptat să deschidă uşa cu capul…”.

Astfel, viceprimarul Cristea a solicitat, în scris, lămuriri şi pe plan local, adică de la filiala  gălăţeană Distrigaz şi va scrie la centrala din Bucureşti a companiei  naţionale.

Galaţiul, tot mai mic!

Viceprimarul liberal a criticat cu această ocazie pierderea a încă unei direcţii care ar fi făcut viaţa gălăţenilor mai bună: „Asta vine după un şir de pierderi pentru Galaţi, în ultimii doi ani de zile, când am pierdut autorităţi de avizare – au plecat care pe la Iaşi, care pe la Constanţa”.

De exemplu, deşi „Iaşiul are un fir de apă care este cât canalizarea noastră de pe Domnească, au la ei Regională de Apă!” Când Galaţiul era sub inundaţii, Apele Române făceau controale la SC Apă Canal SA, care lucra în trei schimburi ca să evite o nenorocire, a mai spus, cu obidă, vicele.

„Ce caută o astfel de structură la Iaşi, când Galaţiul este cel mai mare nod de ape din România?! E ca şi cum ai pune staţia meteo de pe Vârful Omu în Bucureşti!”. 

Liberalul a avut însă grijă să limiteze perioada pierderilor gălăţene la actuala guvernare, dar, ca să dăm un singur exemplu, Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost pierdut de gălăţeni în octombrie 2008, pe finalul guvernării Cabinetului Tăriceanu.

Citit 572 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.