Mii de pelerini au aşteptat apa sfințită de la Izvorul Tămăduirii din Brăila (FOTO și VIDEO)

Mii de pelerini au aşteptat apa sfințită de la Izvorul Tămăduirii din Brăila (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Mii de credincioși s-au adunat vineri, 21 aprilie 2023, pe esplanada de la Biserica Greacă din Brăila, pentru a asista la slujba prilejuită de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii.

Conform tradiției, ca în fiecare an, creștinii din eparhia "Dunării de Jos" au așteptat ore în șir, mulți fiind la coadă chiar cu o zi înainte, pentru a primi binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul „Dunării de Jos” și pentru a duce în casele lor agheasma sfințită  de la Izvorul Tămăduirii. Lăcașul de cult din Brăila a devenit neîncăpător pentru numărul mare de oameni veniți dis de dimineață, în ciuda frigului și a ploii, să prindă un loc la slujbă. Cei mai norocoși dintre ei s-au rugat în incinta bisericii, care, deși foarte mare, devenise neîncăpătoare. Însă marea majoritate a credincioşilor a ascultat slujba din stradă.

Izvor cu proprietăţi vindecătoare tămăduitoare 

Biserica din centrul Brăilei este renumită pentru deținerea unui izvor natural, care de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, capătă, potrivit credincioşilor,  proprietăți vindecătoare. Apa se adună într-o fântână peste care este construit Sfântul Altar. Izvorul se găsește la o adâncime de 15 metri și este vindecător doar de ziua Izvorului Tămăduirii, când nivelul apei din fântână ajunge la doar doi metri de suprafaţă. În această zi de vineri din Săptămâna Luminată, când creștinii ortodocși serbează Izvorul Tămăduirii, preoții brăileni deschid fântâna și mulți bolnavi vin din toată țara să primească agheasmă, având nădejdea și credința că se vor vindeca.

"Vreau să iau apă sfințită pentru familia mea!"

Momentul în care ÎPS Casian a ieșit în fața bisericii, binecuvântând mulțimea adunată, a constituit punctul culminant al procesiunii religioase. Deși credincioșii erau nerăbdători să primească sticle cu agheasma provenită de la izvorul cu proprietăți vindecătoare, aceștia au răspuns mesajului transmis de arhiepiscopul Casian și au păstrat ordinea, într-o atmosferă destul de civilizată, la menţinerea căreia au contribuit şi forţele de ordine prezente. De remarcat este faptul că rândul format în jurul bisericii s-a dublat în doar câteva zeci de minute. „Stăm la rând, deși merge destul de greu și va dura ceva vreme. Dar vreau să ajung să iau apă sfințită pentru familia mea, pentru că am copii la școală și pentru că această agheasmă e bună și pentru noi, pentru că ne ferește de rele și ne ajută să ne îndeplinim dorințele. Oricât ar fi de stat, m-am înarmat cu răbdare și aștept”, ne-a declarat o femeie. 

Obiectele religioase, la mare căutare

Bazarul creat ad-hoc pe străduțele din jurul bisericii le oferea credincioșilor posibilitatea să plece acasă și cu un suvenir care să le amintească de marea sărbătoare. Oamenii puteau cumpăra de la sticluțe cu mir de diferite arome și magneți de frigider, până la icoane, brelocuri sau chiar obiecte decorative pentru mașină. Fără îndoială cea mai grea misiune a zilei au avut-o forțele de ordine, poliție, jandarmi, polițiști locali, chiar și angajați ai  Ambulanței și ai ISU Brăila, care au supravegheat permanent zona și au intervenit acolo unde a fost nevoie pentru a preveni producerea unor evenimente neplăcute.

 

Citit 1839 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2023 07:34

5 comentarii

  • postat de Ivascu
    Duminică, 23 Aprilie 2023 12:59
    89.39.81.***
    Cei ce stau la coada au facut doar act de prezenta la scoala. Au cheltuit banii statului degeaba.
    0
    0
  • Duminică, 23 Aprilie 2023 08:39
    95.76.59.***
    Asa cum bine spunea o doamna pe aici, de ce nu organizeaza autoritatea bisericeasca in asa fel catoate lacasurile de cult ce adapostesc astfel de "minuni vindecatoare, tamaduitoare" (si "prea sfintele moaste ale unor sfinti"), sa aiba libertate de vedere si inchinare 24 din 24 de ore, pentru a se ev
    0
    0
  • postat de Escroc manipulator
    Duminică, 23 Aprilie 2023 06:48
    89.136.7.***
    Apa asta vindeca si prostia si incultura? Doar intreb
    0
    0
  • postat de Radu
    Duminică, 23 Aprilie 2023 06:21
    81.139.86.***
    Câți înapoiați medievali și la Brăila...
    0
    0
  • postat de Competentul Capabil
    Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 13:18
    89.137.30.***
    Fericiti cei saraci cu duhul! Hai Simona!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.