Crucea Roşie - egalitate în primirea primului-ajutor

Crucea Roşie - egalitate în primirea primului-ajutor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu trecem indiferenţi peste momentul care marchează jumătatea lunii septembrie: de Ziua Mondială a Primului Ajutor, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie (FISCR) a publicat raportul intitulat „Primul ajutor pentru un viitor mai sigur” care îndeamnă guvernele să facă demersuri reale pentru ca pregătirea în prim ajutor să fie accesibilă tuturor.

„Fie că ne confruntam cu un cutremur, accident rutier sau atac de cord, capacitatea de a acţiona rapid şi în mod corespunzător este esenţială. De aceea, instruirea indivizilor şi comunităţilor în acordarea primului ajutor este modalitatea corectă de a-i proteja”, a declarat şi Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.

5.000 de voluntari pentru formare gratuită

Scopul proiectului de dezvoltare al unui sistem naţional, standardizat, de formare în prim-ajutor, este de a dezvolta un sistem de pregătire a instructorilor Crucii Roşii Române.

De asemenea, un alt aspect important vizat de către acest proiect este informarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii acestor cunoştinţe.

Astfel, 5.000 de voluntari vor putea beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor pe durata derulării proiectului.

Citit 477 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.