La Şcoala de Meserii „Simion Mehedinţi” „nu se respectă deciziile de repartiţie”

La Şcoala de Meserii „Simion Mehedinţi” „nu se respectă deciziile de repartiţie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Susţine profesoara Magdalena Baştiurea, care declară că directoarele i-au dat la încadrare ore de practică, iar pe decizia de la ISJ a primit clar catedră de teorie * Conducerea şcolii susţine că profesoara se plânge pentru că nu vrea să muncească *

Magdalena Baştiurea a fost repartizată în urma concursului de ocupare a posturilor didactice pe o catedră de teorie ca inginer de alimentaţie publică şi turism la Şcoala de Arte şi Meserii „Simion Mehedinţi”. Când i s-a dat la 1 septembrie încadrarea la şcoală, a constatat că nu a primit ceea ce scria pe decizia dată de la ISJ:

„Am primit ore de instruire  practică, de informatică şi de estetica alimentaţiei, pe care le fac de fapt maiştrii instructori, nu profesorii ingineri. Mi se face o nedreptate şi nu se respectă legea. Am fost şi am discutat la ISJ cu doamna Saulea care mi-a spus că nu este normal şi legal să mi se dea altceva decât scrie în decizia de repartiţie, atâta vreme cât orele respective există, iar pe ele a fost repartizată o doamnă care a dat concurs la ingineri textilişti”.

„Degeaba a discutat doamna Saulea cu directoarea-adjunctă. Eu de la 1 septembrie am rămas cu aceeaşi încadrare şi nu este legal. Am fost şi am discutat şi cu un avocat şi am de gând să dau conducerea şcolii în judecată”, ne povesteşte Magdalena Baştiurea.

Aceasta susţine că şi în urmă cu 2 ani, când a mai fost repartizată la „Mehedinţi”, directoarea-adjunctă Mariana Buruiană i-a făcut acelaşi lucru şi a hărţuit-o tot anul cu inspecţiile pentru că a îndrăznit să întrebe de ce nu primeşte orele pe care le are în încadrare.

„E normal să predea ceea ce scrie în decizie”

De la Inspectoratul Şcolar Judeţean, de la inspectoarea care se ocupă de repartizarea pe posturi, Tatiana Saulea, am aflat: „Este normal ca profesoara să predea ce scrie în decizie. Aşa apare postul în aplicaţia de la minister, aşa i s-a dat decizia de repartiţie, care este un document ce trebuie respectat. Eu am sunat la şcoală să le comunic directoarelor acest lucru, dar mai mult nu pot face, nu este de competenţa mea”, susţine inspectoarea.

„Va primi numai ore de teorie”

Directoarea unităţii de învăţământ, Anca Roşca, declară însă că nu s-a urmărit ca profesoara  respectivă să fie nedreptăţită, ci s-a încercat eficientizarea lucrului la clasele din învăţământul special:

„Sunt şi alţi profesori care predau şi orele de teorie şi instruirea practică şi susţinerea proiectului la aceeaşi clasă. Am considerat că pentru aceşti elevi care au nevoi speciale este mai bine să aibă acelaşi profesor şi la instruire practică şi la teorie şi la susţinerea proiectului”.

„Dar pentru că doamna profesoară nu a înţeles care este specificul  învăţământului special, va primi numai ore de teorie conform legislaţiei şi documentului venit de la ISJ. Sperăm că activitatea doamnei la catedră va corespunde asigurării calităţii în educaţie”, susţine directoarea Anca Roşca.

Directoarea a mai declarat că în urmă cu 2 ani, când Magdalena Baştiurea a mai lucrat la unitatea pe care o conduce, nu s-a conformat standardelor şi a fost o „profesoară-problemă”.

Citit 2440 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.