„Nu acceptăm ameninţările, intimidările şi presiunile”

„Nu acceptăm ameninţările, intimidările şi presiunile”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, părinţii copiilor de la Grădiniţa Nr. 5, conducerea unităţii, inspectorul general Doruleţ Resmeriţă şi proprietarii corpului de clădire retrocedat în care sunt dormitoarele copiilor au avut o întâlnire, fără însă a se ajunge la un consens.

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă susţine că grădiniţa nu mai are niciun drept să ocupe spaţiul respectiv: „Din moment ce Primăria a făcut proces verbal de predare-primire cu proprietarul, nu se mai ţine cont de cei cinci ani în care clădirea poate fi folosită cu destinaţia pe care a avut-o”.

„Acest lucru trebuia negociat înainte de a semna procesul verbal, acum nu se mai poate face nimic, iar dacă proprietarul vrea să i se elibereze clădirea pentru a o vinde, e dreptul lui să facă asta. Aşteptăm să se publice miercuri hotărârea de guvern prin care se alocă fonduri pentru construirea corpului nou”.

„Nu avea rost să mai cumpere ministerul şi corpul retrocedat, când prin ridicarea corpului nou se rezolvă problema spaţiului”, spune inspectorul general.

„Nu am văzut niciun act oficial”

De cealaltă parte, părinţii sunt supăraţi că şi-au înscris copiii la o grădiniţă care le oferea toate condiţiile, pentru ca acum să fie puşi în situaţia de a le servi masă prin catering, pentru că la Grădiniţa Nr. 24 nu există bucătărie şi nici amenajări pentru programul prelungit.

Părinţii susţin că i-au propus proprietarului să suporte ei diferenţa de 400 de euro ceruţi  în plus faţă de chiria pe care o poate plăti Primăria, dar că acesta a refuzat:

„Ne-a deranjat lipsa disponibilităţii proprietarilor la dialog. Nu ni s-au prezentat toate actele legale care să facă dovada că trebuie să eliberam corpul de clădire ˝retrocedat˝. Noi, părinţii copiilor, rămânem deschişi dialogului şi ne vom supune legii”.

„Dar nu vom elibera locaţiile respective doar la simpla fluturare a unor hârtii sau în urma presiunilor venite din mai multe direcţii. Nu acceptăm tratamentul bazat pe ameninţări, intimidări şi presiuni!”.

„În momentul în care vom putea consulta toate documentele, vom consulta un avocat şi dacă e respectată legea, vom elibera de drept locaţia. Până atunci, există Justiţie, exista DNA”, ne-a declarat Viorel Olteanu, preşedintele comitetului de părinţi.

Deocamdată nu am reuşit să luăm legătura şi cu proprietarul, dar vom reveni cu poziţia acestuia.

Citit 1869 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.