Va restructura Ministerul Transporturilor spitalele CFR?

Va restructura Ministerul Transporturilor spitalele CFR?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministrul Transportului şi Infrastructurii a vorbit despre restructurări la CFR, dar nu a specificat sectoarele din care se va tăia * La nivel naţional se vorbeşte şi despre vânzarea unor spitale, dar şi despre o eventuală trecere în parteneriat public-privat * Spitalul General CF din Galaţi nu avea ieri veşti despre eventuale modificări care să îl privească direct *

În urmă cu câteva zile, surse care au preferat să îşi păstreze anonimatul declarau că Ministerul Transporturilor, în cadrul procesului de restructurare demarat, ar putea chiar să vândă o parte dintre spitalele şi policlinicile pe care le are în subordine, în întreaga ţară.

Ar fi vorba, din câte înţelegem noi, despre 40 de astfel de unităţi care ar putea suferi modificări: 15 spitale şi 25 de ambulatorii de specialitate din Cluj, Timişoara, Ploieşti, Constanţa, Bucureşti, Braşov, Paşcani, Simeria, Oradea, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Drobeta-Turnu Severin.

Cum şi la Galaţi avem Spital General Căi Ferate, am încercat să aflăm mai multe despre eventuale modificări de structură sau de organigramă care ar putea interveni.

„Nu am fost informaţi cu privire la eventuale modificări care ar putea apărea la nivelul spitalului nostru. E drept că se vorbeşte despre reorganizări la nivelul întregului Minister al Transporturilor, dar măsuri care să ne privească direct pe noi nu ştim să se fi luat deja şi nici nu ştim deocamdată dacă aşa ceva se va întâmpla pe viitor”, a precizat managerul Spitalului General Căi Ferate, dr. Gabriela Ionescu.

Urmează să vedem ce veşti vor aduce zilele care vin. De altfel, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, declarase deja că la CFR trebuie să recurgă la restructurări absolut necesare pentru salvarea întregii companii.

Sursele care nu şi-au dezvăluit identitatea susţineau că unele dintre spitalele CF cum ar fi CF2 din Bucureşti sau Spitalul CF din Constanţa (dar nu şi cel din Galaţi), ar fi pe placul unora dintre rechinii imobiliari care fac totul pentru a valorifica terenurile de sub clădirile în care se desfăşoară în prezent actele medicale. Spitalul din Galaţi nu are, după părerea noastră, o amplasare care să justifice existenţa unor asemenea zvonuri.

O altă posibilitate care ar fi fost luată în calcul la discuţiile purtate la vârf în minister, chiar zilele trecute, este trecerea unora dintre spitale şi ambulatorii în regim de parteneriat public-privat.

Vom reveni cu amănunte, pe măsură ce noi date vor fi făcute publice. Nu putem decât să sperăm că, indiferent ce decizie vor lua mai-marii din Transporturi cu privire la spitalele şi ambulatoriile sale, nu vor vor pierde din vedere esenţialul: sănătatea pacientului.

Citit 1186 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.