Protecția Consumatorilor și-a făcut bilanțul primelor șapte luni

Protecția Consumatorilor și-a făcut bilanțul primelor șapte luni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați şi-a prezentat, recent, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, activitatea pe primele șapte luni ale anului 2023.

Conform datelor aduse la cunoștința publicului, în acest interval au avut loc 1.100 acţiuni de supraveghere a calităţii produselor şi serviciilor, finalizate cu 95 de procese-verbale de constatare și 921 de procese-verbale de constatare-contravenţie.

În același context, din cauza abaterilor de la dispoziţiile legale în vigoare, comisarii CJPC Galați au dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produse neconforme, în valoare totală de 918.387 de lei, oprirea definitivă a altor bunuri în valoare de 552.594 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate pentru 74 de operatori economici, fiind emise, totodată, decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte în cazul a 42 de operatori economici. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost în sumă de 3.657.300 de lei, iar amenzile încasate au totalizat 1.027.450 de lei.

În paralel, comisarii CJPC Galați au primit în primele șapte luni ale anului 1.505 reclamaţii, marea majoritate având în vedere prestarea unor servicii de către operatorii economici, reușind să soluționeze 1.410 dintre acestea. Valoarea despăgubirilor acordate consumatorilor ca urmare a reclamaţiilor formulate la CJPC Galaţi a însumat 252.682 de lei în aceeași perioadă a anului în curs, suma fiind aproape dublă față de cea din primele șapte luni ale anului 2022.

Nu în ultimul rând, în primele şapte luni din 2023 s-au desfăşurat circa 500 de acţiuni de consiliere a operatorilor economici din judeţul Galaţi, vizând condiţiile de comercializare a produselor, prestarea serviciilor, noutăţi legislative, interpretarea legislaţiei. La solicitarea operatorilor economici s-a acordat consultanţă privind modul de redactare a etichetelor, se mai arată în materialul redactat de CJPC Galați și prezentat la Instituția Prefectului.

Citit 824 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.