Hram în ziua de început a noului an bisericesc

Hram în ziua de început a noului an bisericesc
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

 

Odată cu începutul noului an bisericesc, pe 1 septembrie, Biserica "Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul" din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit hramul, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Sărbătoarea a debutat în ajun, prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie şi Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi a continuat a doua zi cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

"La eveniment au participat profesori, oameni de cultură şi credincioşi ai parohiei, dar şi enoriaşi din alte parohii din municipiul Galaţi, veniţi pentru a se ruga cu evlavie şi credinţă la singura biserică din Eparhia Dunării de Jos ocrotită de Sfântul Dionisie cel Smerit. La momentul cuvenit, mai mulți copii au fost împărtășiți de ierarhul locului cu Sfintele Taine. În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa şi activitatea părintelui erei creștine, Sfântul Dionisie Exiguul, şi despre drumul creșterii duhovnicești pe care creștinul este invitat să-l parcurgă în această nouă perioadă de timp. După Sfânta Liturghie au fost oficiate slujba de Te Deum prilejuită de începutul noului an bisericesc, precum şi un Parastas pentru ctitorii, binefăcătorii şi slujitorii adormiţi în Domnul", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

De asemenea, ziua de 1 septembrie este pentru această comunitate parohială zi de bucurie şi recunoştinţă întrucât la data de 1 septembrie 1963 a avut loc prima sfinţire a bisericii.

În cadrul programului catehetic naţional "Hristos împărtăşit copiilor", la această biserică se desfăşoară mai multe programe cu copiii şi tinerii parohiei, multe dintre acestea pe parcursul vacanţelor şcolare, dar şi în timpul liber al elevilor.

Cu prilejul sărbătoririi hramului, parohia a oferit alimente şi obiecte igienico-sanitare pentru mai mulţi vârstnici şi familii nevoiaşe, aflaţi în evidenţele speciale ale parohiei.

 

Citit 1352 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 03:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.