Binecuvântare arhierească la început de an universitar

Binecuvântare arhierească la început de an universitar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an universitar 2023-2024 a fost precedată, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, de săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi profesori de la Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

”Chiriarhul Dunării de Jos, IPS Casian, a oficiat slujba de Te Deum la deschiderea unui nou an universitar şi cuvântul de învăţătură al Părintelui Arhiepiscop în care a vorbit despre rodnica şi frumoasa conlucrare care există între Biserică şi mediul universitar din zona Dunării de Jos. La programul liturgic din Catedrală au participat profesori, studenţi şi masteranzi teologi, precum şi simpli credincioşi.

De la Catedrala Arhiepiscopală, ierarhul a mers la Aula «Alexandru Ioan Cuza» din Galaţi, unde a avut loc festivitatea de deschidere oficială a cursurilor pentru Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi. La eveniment au participat autorităţi centrale şi locale, conducerea universităţii, reprezentanţi ai unor instituţii regionale din ţară şi din Republica Modova, precum şi studenţi, masteranzi şi doctoranzi gălăţeni”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a transmis un cuvânt de binecuvântare tuturor cursanţilor învăţământului universitar şi postuniversitar, precum şi conducerii Universităţii ”Dunărea de Jos” şi întregului corp didactic.

La final, în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, s-a desfăşurat întrunirea cadrelor didactice cu studenţii şi masteranzii acestei facultăţi în cadrul căreia au fost prezentate datele şi informaţiile necesare bunei organizări şi funcţionări a procesului didactic, precum şi programul de practică pentru noul an universitar.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are peste 75 de ani de existenţă, cu 14 facultăţi şi peste 80 de specializări în care sunt pregătiţi studenţi pentru ciclurile de studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat în domenii diverse (tehnic, umanist, economic, sănătate, artistic). Este prima instituție de învățământ superior din România, care și-a extins activitatea și în Republica Moldova şi este singura universitate care a dezvoltat programe de predare în Ucraina și Italia.

Citit 659 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Octombrie 2023 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.