Universitatea, încălzită parţial

Universitatea, încălzită parţial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unii studenţi stau la căldurică, alţii învaţă în frig. La Universitatea „Dunărea de Jos” puţine săli de curs sunt încălzite, majoritatea fiind conectate la reţeaua centralizată de termoficare.

Astfel, corpul U, căminul LSG şi întreg Campusul „Al. I. Cuza” primesc căldură datorită faptului că aici există centrale termice proprii, care au fost deja pornite în această perioadă.

În schimb, majoritatea corpurilor de clădire sunt conectate la reţeaua de termoficare a oraşului, astfel că vor beneficia de căldură abia în momentul în care toată lumea va primi agent termic. „Există căldură numai în corpurile care beneficiază de centrale termice.

În rest, în săli se mai face căldură dacă avem instalate aparate de aer condiţionat”, a declarat Luiza Şerbănescu, de la Departamentul Comunicare al Universităţii „Dunărea de Jos”.

De altfel, universitatea de stat din Galaţi a fost cât pe ce să reuşească punerea în funcţiune a unei centrale termice proprii care ar fi acoperit întreg Campusul Ştiinţei (corpurile de clădire din zona Facultăţii de Mecanică).

Din nefericire, investiţia nu a fost finalizată la timp, dar sigur va fi pusă în funcţiune pentru iarna viitoare, astfel încât studenţii să nu mai aştepte căldura de la reţeaua de termoficare a oraşului.

Citit 790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.