×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Ediția 101 a Colocviilor navaliștilor gălățeni, pe nava "Rexdan"
Foto: Ovidiu Amălinei

Ediția 101 a Colocviilor navaliștilor gălățeni, pe nava "Rexdan"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ediția cu numărul 101 a Colocviilor Constructorilor de Nave (CCN) va avea loc luni, 16 octombrie, începând cu ora 11.00, la bordul navei "Rexdan" a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Participanților le vor fi prezentate nava, laboratoarele de cercetare, proiectele avute în vedere și rezultatele așteptate de la acestea. Prezentările vor fi susținute de prof. univ. dr. Leonard Domnișoru, șef lucrări dr. ing. Dan Drăgan și prof. asociat dr. Săndița Păcuraru, managerul Centrului de Cercetare al Facultății de Arhitectură Navală.

Cele 100 de colocvii de până acum s-au desfășurat la fostul Parc de Soft din Galați, la sediul Bibliotecii "V.A. Urechia" și la Facultatea de Arhitectură Navală. Ediția 101, cea de luni, aduce astfel o premieră, fiind prima care se ține pe o navă.

Întâlnirea participanților se va face în dreptul terminalului de pasageri de la Palatul Navigației, unde este acostată nava "Rexdan". Intrarea grupului la bordul navei se va face în mod organizat.

Prezentările navei și ale proiectelor Centrului de Cercetare se vor face în sala de conferințe a navei. Vor fi vizitate apoi laboratoarele și timoneria, cu scurte descrieri ale echipamentelor. Potrivit reprezentanților CCN, durata evenimentului va fi de maximum două ore.

Colocviile Constructorilor de Nave sunt organizate lunar de Asociația Anconav, Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați și AGIR - Sucursala Galați.

Nava "Rexdan" este parte a unui amplu proiect derulat de Universitatea "Dunărea de Jos", unic în Europa, în valoare de 20 milioane de euro, de cercetare și monitorizare complexă a mediului în aria fluviului Dunărea. Nava va acoperi 2.000 de km pe partea navigabilă a Dunării, de la Sulina la Passau (Germania), și va permite operațiuni de cercetare în cadrul celor nouă laboratoare, ce corespund unor specializări multiple (chimie, biologie, fizică, știința mediului, ecologie, batimetrie, topografie, chimia atmosferei, dezvoltare durabilă).

Galerie de imagini

{gallery}212481{/gallery}
Citit 1142 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2023 23:15

2 comentarii

  • postat de andrei
    Vineri, 13 Octombrie 2023 14:46
    217.63.67.***
    si nu le este jena? nava e noua dar parca e facuta dupa planuri din anii 1970...
    2
    6
  • postat de Ivascu
    Vineri, 13 Octombrie 2023 14:10
    89.39.81.***
    Rexdan si-a gasit menirea, plimbari pe Dunare.
    Pentru aceasta activitate erau destule ambarcatiuni: Captan, BarbaYani, Vega, Gagu, samd.
    4
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.