Titularizarea 2011, supravegheată video

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Examenul va avea loc pe 11 iulie *

De anul viitor, candidaţii examenului de titularizare ar putea fi supravegheaţi de camere video, timpul probei scrise. Proiectul Metodologiei privind mişcarea personalului didactic în 2011, postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, prevede că „în toate sălile de concurs vor fi instalate camere video de supraveghere”.

De câţiva ani încoace, la Galaţi, examenul de titularizare se organizează în două centre de examen: Colegiul Naţional „Costache Negri” şi Grupul Şcolar Industrial de Marină.

Niciuna dintre cele două şcoli nu are în dotare camere video de supraveghere şi, ţinând cont că examenul se desfăşoară în câteva zeci săli, atunci achiziţionarea aparaturii va fi destul de costisitoare.

Cazuri de şcoli comasate ori desfiinţate

Anul viitor, examenul de titularizare este programat pe 11 iulie. În plus faţă de metodologia din 2010, proiectul noii metodologii prevede o serie de reguli specifice de ocupare a posturilor didactice.

Acestea se referă la cadrele didactice vizate de restrângere de activitate, în cazul în care predau sau au fost repartizate la instituţii de învăţământ care se comasează ori se desfiinţează de la 1 septembrie 2010.

La începutul acestui an şcolar, zeci de cadre didactice s-au trezit, că nu mai au ore suficiente sau nu chiar că nu mai există postul pe care au concurat, deoarece şcoala a fost comasată sau desfiinţată.

Citit 799 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.