Curs european pentru bucătărie şi restaurant la „Moţoc”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

37 de cadre didactice din nu mai puţin de 14 state se află săptămâna aceasta într-o vizită de lucru la Colegiul de Industrie Alimentară şi Turism „Dumitru Moţoc” pentru a elabora împreună un „Curs european pentru bucătărie şi restaurant”, în cadrul unui parteneriat „Leonardo da Vinci”.

Pe lângă întocmirea acestui ghid care să conţină noţiuni de bază, echipa de profesori va elabora un site care va conţine toate noţiunile cursului despre modul în care se prepară alimentele şi modul în care se serveşte în baruri şi restaurante. Se vor mai elabora o testare model şi câte o introducere în bucătăria tradiţională a fiecărei ţări. Produsul final va fi disponibil în limba fiecărui stat partener la proiect.

Dincolo de activităţile desfăşurate de cadrele didactice, elevii vor participa şi ei la schimburi de experienţă în care vor cunoaşte ţara gazdă, vor putea deprinde specificul ospitalităţii şi bucătăriei acesteia şi îşi vor putea face o idee despre piaţa de muncă europeană şi cerinţele acesteia.

Oaspeţii din cele 14 ţări vor participa la discuţii de proiect, la manifestările dedicate zilei şcolii, la  croaziere pe Dunăre, degustare de vinuri, dejunuri tradiţionale, vizite la ISJ, workshop pe tema „Servirea băuturilor şi a preparatelor pe nave - aplicabilitatea în  învăţământul profesional”.

Coordonatorul proiectului de la „Moţoc”, profesoara Lidia Iliea, ne-a declarat: „Parteneriatul îşi propune să creeze un standard general privind prepararea alimentelor şi servirea în industria turismului care să poată fi utilizat în educaţia şcolară şi pe  piaţa muncii în toată Europa”.

Citit 1336 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.