71 de blocuri şi 277 de scări nu pot primi căldură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sistemul de termoficare din Galaţi îşi va tura motoarele în zilele următoare, dar multe blocuri nu sunt pregătite nici acum, la sfârşitul lui octombrie, pentru sezonul rece.

Potrivit distribuitorului de apă caldă şi căldură Apaterm, foarte multe imobile din oraş au probleme la conductele de încălzire din subsol sau din apartamente şi nu vor putea fi alimentate cu agent termic până când avariile nu vor fi remediate.

„În momentul de faţă, avem 71 de blocuri şi 277 de scări cu avarii în subsol. Săptămânile trecute erau şi mai multe, însă unele dintre ele şi-au rezolvat problemele”, a declarat, ieri, directorul de producţie de la Apaterm, Mircea Ispas.

Responsabilitatea remedierii avariilor din subsolurile tehnice ale blocurilor sau din apartamente le revine exclusiv asociaţiilor de proprietari, care trebuie să contracteze firme specializate în asemenea tipuri de lucrări.

Asociaţiile de proprietari pot apela inclusiv la serviciile societăţii edilitare Apaterm, care execută aceste reparaţii contra cost, ca şi competitorii săi. „Costul unei reparaţii la instalaţiile de încălzire din interiorul blocurilor porneşte de la 100 de lei şi poate ajunge la câteva mii de lei, în funcţie de amploarea lucrării”, a afirmat Mircea Ispas.

Amintim că directorul general al producătorului de agent termic Electrocentrale Galaţi, Eduard Urbanschi, a declarat, miercuri, că societatea ar putea mări livrările de agent termic primar către distribuitorul de căldură Apaterm până la sfârşitul acestei săptămâni, astfel încât tot oraşul să fie încălzit.

Acum, primesc căldură doar blocurile care i-au solicitat acest lucru societăţii Apaterm. Mai sunt încălzite, pentru perioade limitate de timp, blocurile arondate punctelor termice unde Electrocentrale şi Apaterm efectuează probe la cald.

Citit 856 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.