Vremea răpitorului

Vremea răpitorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Temperaturile au scăzut destul de mult în ultima vreme, dar apetitul pescarului pentru ieşiri în natură creşte din cauză că se apropie sfârşitul sezonului. Şi unde să mergi în perioada asta dacă nu la răpitor nervos, gata oricând să se arunce la nălucile tale sau la peştişorul viu din cârlig.

Dacă ştiuca este ceva mai hâtră şi se ascunde în bălţi cu apă limpede şi ceva mai stătută, şalăul şi avatul sunt ţinte perfecte în aceste zile la Dunăre.

Două sunt locurile favorite ale pescarilor în ce priveşte aceste două specii: primul e spre gura de vărsare a Prutului, însă în această perioadă pescuitul în zonă este încă interzis (deşi majoritatea nu respectă această nouă prohibiţie „de toamnă”), iar a doua este pe „Dunărea moartă”, mai la sud de Brăila, sau pe Vâlciu, după cum îi spun localnicii.

Acest braţ al Dunării, care desparte Insula Mică a Brăilei de Insula Mare a Brăilei, este un adevărat paradis al pescarilor de răpitor. Cu câteva săptămâni în urmă, când temperatura era ceva mai ridicată, am reuşit să dăm lovitura la avat: cinci bucăţi de cel puţin un kilogram, la rotativă şi twister.

E drept, toţi peştii au picat într-un interval de 15 minute, semn că am reuşit să nimerim un banc de avaţi. În rest, activitatea nu a fost chiar atât de mare, dar în jurul nostru localnicii prindeau şalău la peştişor viu.

Pentru acest weekend am planificat o nouă ieşire pe Vâlciu (de la Gropeni vom merge spre sud), însă despre rezultatele acestei expediţii vă vom ţine la curent în episodul de miercuri al rubricii noastre, „Puşca şi mulineta”.

Citit 733 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.