Studenţii îşi cer în continuare drepturile

Studenţii îşi cer în continuare drepturile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liga Studenţilor din Galaţi (LSG) se pregăteşte să reacţioneze dur la decizia Guvernului, care şi-a asumat răspunderea pe varianta Legii Educaţiei care exclude studenţii din forurile decizionale ale universităţii.

„Liga Studenţilor şi restul organizaţiilor studenţeşti reprezentative din România vor face toate demersurile pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale asumată de Guvern, în scopul includerii unor amendamente. Reprezentarea studenţilor, în procent de 25 la sută în toate forurile decizionale, nu este negociabilă”.

„În ceea ce priveşte acţiunile pe care organizaţiile studenţeşti le vor demara în scopul reintroducerii reprezentării corecte a studenţilor, acestea vor fi făcute publice în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Dorin Coteţ.

Acelaşi document mai precizează că scrisoarea deschisă adresată Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului a rămas fără răspuns, cu o singură excepţie.

„Singurul parlamentar care a răspuns şi şi-a asumat prin amendament solicitările studenţilor a fost domnul senator Paul Ichim. Acesta a depus amendamentele în forma solicitată de LSG şi cele 32 de organizaţii studenţeşti din România. Îi transmitem domnului senator Paul Ichim felicitările noastre pentru că a înţeles şi susţinut importanţa participării studenţilor la luarea deciziilor  majore din universităţi”, se mai arată în comunicat.

Citit 918 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.