A început vaccinarea antigripală

A început vaccinarea antigripală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 24.100 de doze de vaccin antigripal * Doi copii din mediul rural au decedat pe fondul îmbolnăvirii cu pneumonie * Vaccin gratuit sau contracost, din farmacie? *

„Au fost diagnosticate, la Galaţi, în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie, 1.602 cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 101 cazuri de spitalizate. S-au înregistrat, de asemenea, 274 de pneumonii acute, cu 98 de spitalizări şi, din nefericire, două decese. Este vorba despre doi copii din mediul rural, unul din grupa 0-5 ani şi al doilea din grupa 5-14 ani”.

„Statistic, nu s-a înregistrat un număr mai mare de infecţii respiratorii acute faţă de perioada anterioară. Evident, faţă de perioada de vară, incidenţa acestor afecţiuni este mai mare. A venit sezonul rece şi probabil că în curând vom avea şi virus gripal în circulaţie. Tocmai de aceea am început deja campania de vaccinare”.

„Am primit de la Ministerul Sănătăţii o primă tranşă constând în 24.100 de doze de vaccin, adică 35 la sută din necesarul pe care l-am solicitat. Dozele pe care le-a primit au fost distribuite deja în toate spitalele gălăţene, în vederea imunizării personalului medico-sanitar”.

„Au fost de asemenea distribuite doze de vaccin către cabinetele medicilor de familie, în vederea imunizării gratuite a populaţiei la risc. Prin populaţie «la risc» vorbim, în general, despre persoane care suferă de afecţiuni cronice, gravide, persoane de peste 65 de ani şi personal medico-sanitar”, a precizat şeful delegat al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise (FOTO).

Dacă nu vă încadraţi în categoriile care beneficiază de vaccinare gratuită, vă puteţi cumpăra vaccinul din farmacii. Veţi plăti însă până la 35 de lei.

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.