Atenţie, elevi şi profesori - alesul dumneavoastră!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cadrele didactice şi elevii din şcolile gălăţene au, începând de joi 28 octombrie, propriul ales local. Prin noua legislaţie privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar un reprezentant al Consiliului Local trebuie să facă parte din Consiliul de Administraţie al instituţiei şcolare.

Fiecare dintre unităţile şcolare din municipiu a înaintat către municipalitate câte o solicitare de a se desemna un reprezentant al Consiliului local în Consiliul de Administraţie, structură formată dintr-un număr impar de 7-11 membri în care intră directorul unităţii de învăţământ, doi reprezentanţi ai cadrelor didactice, aleşi de consiliul profesoral, contabilul sau contabilul-şef al unităţii de învăţământ, un reprezentant al Consiliului Local, un reprezentant al primarului şi un reprezentant al asociaţiei de părinţi.

Consiliera locală PC Tercu Tincuţa, membră a Comisiei Juridice, este, de exemplu, reprezentanta CL la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Şcoala Gimnazială nr. 34 “Mihai Viteazul” şi Şcoala Gimnazială nr. 33 “Sf. Dumitru”. Consiliera este de profesie avocat.  

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.