Dr. Nicolae Bacalbaşa: „Aşteptăm să ne doteze ministerul cu mitraliere Uzi!”

Dr. Nicolae Bacalbaşa: „Aşteptăm să ne doteze ministerul cu mitraliere Uzi!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cum să convingi personalul medical de la UPU să îţi acorde atenţie exclusivă? * Îi ameninţi pe medici şi pe asistenţi cu pistolul sau cuţitul * Deşi sesizări s-au făcut, medicii de urgenţă tot nu se bucură de protecţie adecvată * Poate că ar trebui, într-un final, găsită o soluţie ca aceştia să poate salva vieţi fără să şi le rişte pe ale lor *

În ultimele zile, personalul medical din sectorul de triaj al Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost ameninţat de două ori. Mai întâi cu un pistol, pe care îl adusese cu sine un pacient care consumase, se pare, ceva etnobotanice înainte să ajungă la spital. Apoi, cu un ditamai cuţitul de bucătărie.

E adevărat că, la consultaţie, atunci când vorbeşti cu medicul, trebuie să te faci bine înţeles. Dar, dacă nu eşti oligofren, parcă te-ai putea descurca şi fără arme albe şi fără arme de foc.

De dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, a arătat presei cuţitul cu care şi-a făcut curaj pacientul de 40 de ani, venit de altfel la spital ca să ceară ajutorul medicilor şi fără vreo intenţie premeditată de a-i hăcui.

„Cuţitul merge bine la gât de doctor!”

„S-a prezentat un domn, evident băut, care şi-a argumentat nevoile sanitare cu un cuţit cu lama lată de vreo 30 de centimetri. Era tocmai bun, spre exemplu, ca să-l răsuceşti în abdomenul cuiva. Oricum, acesta a fost un om modest, artizanal”.

„Cuţitul este scula tradiţională a poporului român şi se potriveşte foarte bine la gâtul de doctor. Ăştia suntem, alţii mama nu mai face. Să sperăm că Ministerul Sănătăţii ne va dota cu mitraliere Uzi. Nu vreau nici un spor la salariu pentru riscuri, vreau o mitralieră Uzi”, a zis dr. Bacalbaşa.

Doar ne tragem din vitejii daci…

„Acum două zile, a venit şi un drogat care era cu pistolul la brâu. Suntem o naţiune care ne tragem din vitejii daci, care a deviat impulsurile războinice în bortelire şi împuşcarea oamenilor de pe stradă, a doctorilor. A oamenilor legii mai puţin”.

„Oricum, de câte ori un poliţist păţeşte ceva, toată lumea sare în sus. De câte ori păţeşte ceva un cadru sanitar, e un fapt divers”, a conchis purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Incidentele în care sunt implicaţi, evident fără voia lor, medici şi asistenţi din serviciile de urgenţă sunt tot mai dese, din nefericire. Poate că măcar în al doisprezecelea ceas se va găsi o soluţie pentru asigurarea unei securităţi adecvate.

Citit 2009 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.