Vina de a avea studii superioare

Vina de a avea studii superioare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştiam deja că s-au dus demult timpurile în care absolvirea unei facultăţi îţi deschidea drumul spre un job bine plătit şi spre un statut social demn de toată lauda.

Nu ştiam însă cât de puţin înseamnă astăzi o diplomă obţinută după ani de studiu. Ne-a lămurit ieri Cătălina Ursu, care ne spune că a absolvit facultatea de Drept, în urmă cu trei ani.

„Am mai lucrat în acest timp, ca lucrător comercial. Am luat toate cabinetele de avocatură pe strada Brăilei la rând, să vedem cine are nevoie de un începător. Nimeni n-a avut”, ne spune Cătălina.

„Mi-am depus CV-ul la un supermarket, tot pentru un post de lucrător comercial. M-au sunat, aşa că aseară joi seara am mers la interviu, unde am sta în frig vreo oră. Când m-au primit, în sfârşit, mi-au spus:

„Ah, dar tu ai facultate. Nu poţi să lucrezi ca lucrător comercial aici. Dacă îţi găseşti altceva şi pleci? Aşa că m-au respins şi tot fără job am rămas. Nu ştiu dacă mă credeţi, dar nu e prima dată când mi se întâmplă să fiu respinsă pentru că am studii superioare. Şi nici măcar nu solicitasem salariu de absolvent de facultate”, declară absolventa. 

Spune că n-ar fi venit la redacţie, dar s-a gândit că merită să ne arate cât de absurdă e viaţa uneori. Şi cât de lipsiţi de bun simţ sunt angajatorii care cheamă la interviuri candidaţi, deşi ştiu dinainte că îi vor respinge.   

Deşi n-a reuşit să-şi valorifice dorinţa de munci ca lucrător comercial, chiar dacă a studiat ani la rând o ştiinţă veche de milenii,  Cătălina Ursu nu disperă şi îşi caută în continuare de lucru. Poate că până la urmă cineva îi va oferi exact ceea ce îi lipseşte: o şansă să arate ce poate face.

Citit 2152 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.