„Medicină şi cultură”, un volum marca dr. Bacalbaşa

„Medicină şi cultură”, un volum marca dr. Bacalbaşa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre punctele de atracţie ale Congresului pentru studenţi şi tineri medici rezidenţi Galmed 2010 a fost, fără doar şi poate, conferinţa dr. Nicolae Bacalbaşa (FOTO), desfăşurată sâmbătă după-amiază în sala de conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Am aflat, pe durata acestui eveniment,  câteva lucruri despre felul în care s-a născut, din curiozitatea şi din vraja cuvintelor dr. Bacalbaşa, un curs dedicat studenţilor gălăţeni la medicină. Cursul a devenit ulterior, un volum în toată regula: „Medicină şi cultură”.

Despre legăturile dintre boală şi diavol, despre afecţiunile care în Antichitate se tratau cu praf de mumie sau ochi de lup, dar şi despre mistere încă nerezolvate ale anesteziei cu ajutorul căreia se intervine chirurgical, veţi afla din paginile lucrării.

Evident, universul pe care vi-l va deschide această lectură este mult mai vast. Însuşi autorul spune că „Medicină şi cultură” e rodul a trei ani de muncă asiduă şi a lecturii multor volume, unele cumpărat din ţară, altele trimise sau aduse cu greu tocmai de la Bruxelles.

Ce-l aşteaptă pe cititorul cărţii: o călătorie prin cercurile cunoaşterii, avându-l alături, pe post de Vergiliu, pe medicul gălăţean cunoscut deja în toată ţara datorită originalităţii şi capacităţii de a da culoare chiar şi celor mai anoste evenimente.

Citit 3139 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.