Vineri, pensionarii ies în stradă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Organizatorul protestului, Cristea Toader, spune că, dacă preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader, nu va sta de vorbă cu pensionarii, protestele vor continua săptămânal, până la Crăciun *

Perseverent în deciziile luate, preşedintele Alianţei Europensionarilor Galaţi, Cristea Toader, spune că a obţinut deja autorizaţia pentru protestul ce urmează să se desfăşoare mâine, între orele 11.00 şi 12.30.

„Am obţinut autorizaţie, ne vom strânge la ora 11.00, în faţa sediului PNL, după care vom merge pe Domnească, până la sediul PSD şi în final ne vom opri în faţa sediului PDL. Noi dorim ca la PDL să ne aştepte domnul preşedinte Mircea Toader, ca să îi transmitem nemulţumirile noastre”.

„Dacă nu ne va aştepta, vom face în fiecare vineri, până la Crăciun, protest, acolo”, a declarat Cristea Toader. Acesta mizează pe participarea a 200 de pensionari la protestul de vineri şi spune că „numai organizaţia pe care o reprezint eu participă, nu mi s-a mai alăturat nimeni, dar nu e nicio problemă”.

„Singur am fost la Galaţi când am organizat, pentru prima oară, un protest al pensionarilor şi singur sunt şi acum. Nu mă deranjează! Pensionarii sunt nemulţumiţi şi trebuie să li se audă vocea, politicienii trebuie să fie atenţi la noi”.

Cristea Toader spune că prin acest protest „solicităm revizuirea Legii pensiilor în forma cerută de opoziţie, să nu se mai amâne legea privind majorarea punctului de pensie pentru cei care au lucrat în grupele întâi şi a doua de muncă, neimpozitarea pensiilor de sub 1.000 de lei, aşa cum am auzit că ar vrea să facă, din 2011, Guvernul, eliminarea coplăţii pentru pensionari şi garantarea serviciilor medicale de calitate pentru pensionari”.

„Mai vrem ca anul viitor să ni se aloce bilete de tratament, căci am auzit că nu mai vor să dea deloc, dar şi să se facă o lege în Parlament prin care să se impoziteze serios proprietarii de vile de vacanţă, la munte, la mare, care au mai mult de 150 de mp”.

Citit 785 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.