Loc de joacă, inaugurat în Micro16

Loc de joacă, inaugurat în Micro16
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un loc de joacă nou pentru copii a fost inaugurat ieri în Micro 16, în preajma fostului complex Continental. Proiectul, pus la cale de către cei de la Asociaţia „Mai Mult Verde” cu sprijinul Raiffeisen Bank şi al Primăriei Municipiului Galaţi, a presupus amenajarea unui spaţiu verde de aproximativ 500 de metri pătraţi, dotat cu leagăne, balansoare şi străbătut de alei.

Municipalitatea a pus la dispoziţie terenul şi a cerut societăţilor din subordinea Primăriei să contribuie la amenajarea suprafeţei, în vreme ce reprezentanţii asociaţiei şi cei ai băncii au finanţat lucrările şi au supervizat desfăşurare a acestora.

Potrivit celor care au avut această iniţiativă, proiectul este unul mai amplu, care prevede ca locuri de joacă de acest fel să fie amenajate în oraşe în care spaţiul verde pe cap de locuitor este mai mic decât media europeană. Galaţiul s-a alăturat astfel Ploieştiului, Focşanului, Alexandriei şi oraşului Călăraşi.

„Este o încercare de rezolvare problemei majore legată de lipsa spaţiilor  verzi din România, dar şi o demonstraţie a faptului că acolo unde este nevoie se pot găsi soluţii, resurse şi sprijin”, a declarat Ştefan Bradea, manager de proiecte la Asociaţia MaiMultVerde.

La rândul său, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, care a fost prezent la inaugurarea parcului, a precizat că iniţiativa este una foarte bună, care ar trebui luată ca model pentru dezvoltarea unor locuri similare în întreg oraşul.

De remarcat ar fi însă şi faptul că exact lângă oaza de verdeaţă pe care copii o luaseră deja în primire, trona un mănunchi de garaje gri, unele dintre ele prevăzute chiar şi cu grădină.

Viceprimarul Ciumacenco a spus însă există încercări de rezolvare a unor probleme de acest fel şi că noul PUG va stabili care sunt locurile unde pot rămâne garaje şi locurile în care acestea vor dispărea, pentru a lăsa loc spaţiului verde.

Citit 1119 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.