Burse în Anglia pentru elevii din clasa a zecea

Burse în Anglia pentru elevii din clasa a zecea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru anul în curs, Galaţiul are deja trei beneficiari: Laura Maria Avram (FOTO 1) şi Bogdan Ilie (FOTO 2) de la CNVA şi Roxana Ţurcanu de la Pedagogic *

Liceenii din clasa a X-a se pot înscrie până pe 19 decembrie în programul de burse al Asociaţiei Headmasters` and Headmistress` Conference (HMC), care le oferă posibilitatea să urmeze clasa a XI-a într-un colegiu din Regatul Unit al Marii Britanii.

Bursa are o valoare de 8.000 de lire pe trimestru şi acoperă cazarea, masa şi taxele şcolare.  Contribuţia părinţilor este doar de 1.000 de lire, pentru delegaţia HMC, dintre care 500 intră în contul şcolii pentru diverse cheltuieli (bilete de avion),  plus bani de buzunar.

Medii bune şi cunoştinţe de limbă engleză

Pentru a putea candida, elevii trebuie să aibă în momentul plecării (septembrie 2011) cel puţin 16 ani şi maximum 17 ani şi şase luni, o medie foarte bună pentru primii doi ani de studiu din ciclul liceal, iar veniturile părinţilor să nu depăşească împreună 25.000 de lire pe an.

Pentru prima etapa de selecţie, cei interesaţi să plece în anul şcolar 2011-2012 trebuie să completeze formularul de aplicare pe site-ul www.burselehmc.jaromania.org.

Candidaţii trebuie să trimită un eseu personal (în două exemplare), foaia matricolă la zi, formularul cu acordul părinţilor, recomandările a doi dintre profesori (fiecare în dublu exemplar) şi două fotografii.

Cum vor susţine şi un test de limbă şi vor fi chemaţi la un interviu cu un reprezentant HMC la sfârşitul lunii februarie, după prima etapă de selecţie, nu este musai necesar ca la dosar să fie ataşate şi certificatele de competenţe în limba engleză, decât dacă aceştia le deţin deja.

Cursuri echivalate de MECTS

Elevii care vor trece cu bine şi de interviu vor pleca în Marea Britanie la începutul lui septembrie 2011. La şcoală vor avea un program mai puţin încărcat, în sensul că vor studia mai puţine materii.

Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educaţiei, fără ca elevii bursieri să mai susţină examene de diferenţă la întoarcere.

Deja trei elevi din Galaţi sunt la ora actuală beneficiari ai acestui program, studiind în acest an şcolar la un colegiu britanic:  Laura Maria Avram şi Bogdan Ilie de la CNVA şi Roxana Ţurcanu de la Pedagogic.

Citit 2411 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.