Gălăţeni fără pic de minte

Gălăţeni fără pic de minte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe bărbatul din imagine îl cheamă Boga Neculai şi are 48 de ani. Omul îşi aminteşte că din vară nu mai are casă, aşa că locuieşte într-o parcare de pe strada Nae Leonard, într-o carcasă de Dacie Break. A ajuns aseară la Serviciul de Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, în stare destul de gravă, aşa că după ce i s-au acordat primele îngrijiri, a fost internat în secţia de Neurochirurgie.

„Eu locuiesc acolo de mai mult timp, este maşina mea, să zic aşa. Adică este a cuiva care n-are nimic împotrivă ca eu să stau în ea”, povesteşte Neculai Boga.

„Şi au venit ei, doi tineri de pe acolo. Ce mi-au făcut? Ce fac ei de obicei, au tăbărât pe mine şi m-au luat la bătaie cu picioarele. Nu m-am aşteptat şi oricum, dacă m-aş fi aşteptat, ce puteam să fac?”, se întreabă retoric bărbatul.

Din păcate s-a ales cu ceva mai mult decât o vânătaie ici sau alta dincolo. Starea sa este atât de gravă încât medicii au decis că trebuie supus investigaţiilor realizate cu ajutorul computerului tomograf.

„Vremurile sunt grele, iar hoţii şi derbedeii au început să atace şi prin case. O speţă juridică ceva mai complicată este atunci când casa ta este un automobil”.

„Un om, în apropierea vârstei de 50 de ani, locuieşte într-o Dacie, nu din patriotism, pentru că, în ciuda numelui românesc, Dacia este acum franţuzească, ci din lipsă de alte mijloace. La acest tip de maşină uşa se închide mai greu, astfel că doi derbedei au reuşit să deschidă una, să-l ia cu asalt pe locatarul maşinii şi să-l bată până l-au băgat în spital”.

„Întrebarea este de ce? Ei bine, se pare că la noi în acest domeniu este gratuitate. Poţi fi bătut pentru nimic. Era o formă a pacienţilor de a se da mari. Şi s-au dat atât de mari încât au reuşit să interneze un om într-un spital care nu mai are posibilităţi să mai trateze pacienţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Ce ar trebui făcut în astfel de situaţii? Medicii trebuie să-l trateze pe bărbatul de 48 de ani, starea lui constituind o urgenţă medicală. Totuşi, agresorilor, odată identificaţi, ar putea să li se taie factură pentru tot deranjul (evident, dacă legea ar permite-o).

Citit 663 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.