Copii la umbra toporului

Copii la umbra toporului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce şi-a băgat tatăl în spital, un „viteaz” şi-a ameninţat restul familiei cu toporul * Soţia trage şi ea la măsea, iar mărul discordiei pare a fi copilul cel mare, provenit, se pare, dintr-o relaţie incestuoasă *

Alcool din belşug, tată băgat în spital, copii ameninţaţi cu toporul, bătăi pe bandă rulantă copiilor, relaţii incestuoase şi, în fine, intervenţia autorităţilor. Cam aşa poate fi rezumat un caz absolut dramatic petrecut la Frumuşiţa.

Copii preluaţi în regim de urgenţă

Doi copii, o fetiţă de 2 ani şi un băieţel de 4 ani, au fost luaţi din familie de către asistenţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului, din cauză că tatăl i-a bătut şi i-a ameninţat în repetate rânduri. Asta în timp ce mama consuma alcool cot la cot cu tatăl.

Povestea celor doi minori este însă mai complicată de atât. Ce s-a întâmplat ieri, când tatăl a făcut pe viteazul cu toporul, după cum susţin lucrătorii de la Primăria Frumuşiţa, este doar picătura care a umplut paharul şi-aşa plin de nedreptăţi la adresa copiilor nevinovaţi.

În weekend, principalul actor, Lică Hulubei, 37 de ani, şi-a băgat tatăl în spital, după ce a reuşit să îi disloce umărul. Acum, bătrânul, Sterian Hulubei (62 de ani), aşteaptă să fie operat, urmând să se decidă apoi dacă formulează plângere la adresa fiului.

Ieri, viteazul Lică a pus mâna pe topor şi ameninţa pe toată lumea, inclusiv propriii copii, după ce, în prealabil, a lins câteva pahare de alcool. Mama copiilor, Elena Hulubei (22 de ani), i-a ţinut hangul la golitul paharelor, după care a cerut sprijinul autorităţilor locale pentru că o bate.

„M-a bătut de mai multe ori, i-a bătut şi pe copii, iar azi nu te puteai înţelege cu el. E şi bolnav psihic, iar când bea parcă nu e om. De copii s-a legat de mai mult ori, l-a bătut în special pe cel mare”, s-a plâns mama, însă cumva lacrimile ei nu erau tocmai credibile, de vreme ce conţineau şi ele alcool.

„Acum umblă prin sat aiurea, nici nu ştie ce e cu el. Chemăm Ambulanţa să îl ia să îl ducă la Psihiatrie, iar pe ea la dezalcoolizare, pentru că nu se mai poate aşa”, susţine mătuşa celor doi copii, sora bărbatului, Lenuţa Panaite.

„Băiatul nu e al lui frate-miu!”

Aceeaşi rudă explică totuşi unul dintre motivele pentru care ţinta predilectă a lui Lică-fără-frică e băiatul de patru ani. „Noi nu ştim acum sigur, dar ea a recunoscut că băiatul l-a făcut cu fratele ei, Andrei Dogaru, care tot venea pe la ei şi i-am găsit şi în casă. Nici nu ştiu ce să zic, ea a şi recunoscut de fapt aici la Primărie că e făcut cu fratele”, mai spune Lenuţa Panaite.

Întrebată al cui e băiatul, mama a răspuns fără să clipească. E a lu’ unu’ din Brăneşti. Nu e al lui frate-miu”, spune Elena Hulubei, fără să îşi dea seama că şi-a adus singură în discuţie fratele.

Un caz care are, din păcate, de toate

„E un caz cu adevărat disperat, care are toate «ingredientele»: promiscuitate, sărăcie, neglijenţă, violenţă, alcoolism şi, colac peste pupăză, şi un incest, din câte se pare”.

„Cei doi copii au fost preluaţi în regim de urgenţă. Fetiţa a fost internată în spital pentru că e răcită, iar băiatul a ajuns într-un centru de plasament. Asta cel puţin deocamdată, până când se va lămuri întreaga situaţie. Important este însă că, în acest moment, copiii sunt în siguranţă”.

„Trebuie să remarc faptul că, de data aceasta, am colaborat foarte bine cu autoritatea locală, care ne-a anunţat la timp, înainte să se întâmple vreo tragedie. Din păcate, în ultima perioadă se înregistrează o avalanşă de astfel de cazuri, astfel că nu mai putem face faţă şi nu intervenim decât atunci când situaţia este cu adevărat disperată, cum e în acest caz”, a declarat directoarea de la Protecţia Copilului, Manon Cristoloveanu.

Aşadar, cel puţin pentru moment, problema s-a rezolvat: copiii într-un centru de plasament, tatăl la Psihiatrie, mama la dezalcoolizare. Şi să nu îl uităm pe bunic, aflat încă în spital.

Citit 1250 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.