19 copii cu rujeolă

19 copii cu rujeolă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, se declara ieri îngrijorat cu privire la numărul mare de cazuri de rujeolă (pojar) înregistrate în mai multe judeţe, printre care şi Galaţiul. Detalii despre situaţia din judeţul nostru ne-a oferit şeful delegat al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, dr. Liliana Moise (FOTO).

„Au fost diagnosticate 19 cazuri la copii din comunităţi rome din Toflea şi Brăhăşeşeti. Niciunul dintre pacienţi nu a prezentat complicaţii, astfel că o parte dintre ei sunt internaţi al Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, iar alţii izolaţi la domiciliu”.

„Durata de vindecare depinde de la caz la caz, dar în genere vorbim despre o săptămână sau două. Nu avem un barem care să se indice o situaţie gravă, dar evident că ne putem da seama când lucrurile se înrăutăţesc, judecând după creşterea numărului de îmbolnăviri şi extinderea ariei pe care se înregistrează cazurile”.

„Sperăm să nu fie cazul la Galaţi. În ultimele zile nu a mai fost diagnosticat niciun caz, aşa că sperăm să se fi oprit deja răspândirea bolii”, a precizat dr. Moise.

Potrivit sursei citate, vaccinarea împotriva rujeolei nu este doar gratuită,  ci şi obligatorie.

Citit 650 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.