Cum poate statul să apere viețile gălățenilor

Cum poate statul să apere viețile gălățenilor
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Pe 28 februarie, sărbătorim 91 de ani de Protecție Civilă în România, pe 1 martie, omagiem Ziua Internațională a Protecției Civile, iar pe 4 martie, comemorăm victimele cutremurului de la 4 martie 1977. În următoarele săptămâni, structurile gălățene din domeniu își vor deschide porțile pentru gălățenii ale căror vieți trebuie să le apere în caz de calamități, dezastre și alte stări de necesitate.

Pentru marcarea acestor evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați organizează în acest an o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv al populației, venind totodată să-și prezinte dotările și expertiza personalului specializat în apărarea civilă. Totodată, publicul va fi invitat să învețe măsuri elementare de protecție și cum să acționeze în cazul în care se află în situații de pericol. 

Programul manifestărilor

Zilele porților deschise se vor desfășura în perioada 24 februarie - 3 martie, între orele 10,00 și 15,00 la sediul ISU din Galați (str. Mihai Bravu), precum și la Gărzile de intervenție Pechea, Ivești și Berești. Participanții vor vedea tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative și, totodată, vor fi instruiți privind prevenirea și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență.

În perioada 27 februarie - 3 martie, activitățile se vor muta în zona rurală și vor angrena serviciile voluntare pentru situații de urgență. ”Componenta preventivă de la nivelul serviciului voluntar pentru situații de urgență va fi angrenată în distribuirea de materiale informative și, totodată, vor fi reamintite măsurile și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență”, a explicat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Pe 28 februarie, va avea loc exercițiul ”Miercurea Sirenelor”. În intervalul orar 10,00 - 11,00 vor fi puse în funcțiune și verificate sistemele de alarmare publică din UAT-uri.

Între 26 februarie - 1 martie, salvatorii vor merge în școli și licee, pentru a le arăta elevilor cum să acorde primul ajutor cu și fără echipamente și cum să se comporte în diferite situații de urgență. 

De pe 27 februarie până pe 1 martie, la Shopping City reprezentanții ISU Galați vor fi prezenți cu o expoziție de tehnică și echipamente. În acest interval, între orele 10,00 - 15,00, gălățenii vor putea vedea nu doar dotările structurilor de Protecție Civilă, dar vor avea și ocazia să afle despre cum să acorde primul ajutor în diverse situații ori cum să devină voluntari la ISU Galați.

Pe 28 februarie, acțiunea se va muta din nou în curtea ISU Galați, unde va avea loc ceremonia militară de avansare în grad a militarilor care s-au distins prin merite deosebite. În același loc, pe 29 februarie, vor avea loc exerciții demonstrative. 

Pe 3 martie, prevenția se va muta în biserici. Reprezentanții ISU vor merge în lăcașurile de cult și vor reitera măsurile preventive necesare preîntâmpinării incendiilor, aplicabile înainte, în timpul și după slujbele religioase. 

Măsurile de salvare, disponibile și online

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

- App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906

- Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://www.isujgalati.ro/pregatirea-populatiei/.

Citit 2520 ori Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2024 08:29

4 comentarii

  • postat de lucian
    Luni, 26 Februarie 2024 12:24
    92.223.167.***
    Cum ne apara statul de toti neispravitii care comenteaza aiurea?
    9
    0
  • postat de Țara specialilor
    Luni, 26 Februarie 2024 12:22
    51.179.111.***
    Asta e un mod să mimeze munca și sa își încaseze salariile speciale și sa iasă la pensie la 45 de ani nemunciți. Eficienta campaniei 0 , în realitate avem Colectiv, ferma dacilor, Crevedia și câte și mai câte. Măcar de o făceau din timpul lor liber și pe banii lor sa își mai spele păcatele.
    1
    9
  • postat de Ion
    Luni, 26 Februarie 2024 05:51
    5.13.134.***
    Manifestarile se fac inafara programului de lucru al celor de la Protectie Civila? Cat timp de pierdut au in programul zilnic...! Ce fac, zilnic -"la munca", ora de ora, acesti angajati, pana la pensia speciala binemeritata??
    6
    9
  • postat de Radu
    Luni, 26 Februarie 2024 05:28
    51.148.255.***
    Lăsați bisericile in mâna lui dumnezeu, dacă vor arde este din voia domnului, dacă nu, este o contradicție și trebuie toate dărâmate
    10
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.