Profesorii de Religie au primit binecuvântarea arhierească

Profesorii de Religie au primit binecuvântarea arhierească
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Profesorii care vor preda disciplina Religie în instituţiile de învăţământ din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au întrunit luni, 26 februarie, la Galați, pentru a primi binecuvântarea arhierească.

Întrunirea, desfășurată la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

"La eveniment au participat inspectorii şcolari de Religie din judeţele Galaţi şi Brăila, inspectorul eparhial pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, profesorii care au solicitat şi au depus actele necesare pentru predarea orei de religie, precum şi preoţii duhovnici ai profesorilor. Chiriarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile arătate de Dumnezeu asupra cadrelor didactice şi a elevilor din Eparhia Dunării de Jos şi a susţinut o reflecţie teologică despre importanţa rugăciunii în viaţa creştinului şi împlinirea poruncii iubirii faţă de Dumnezeu şi de semeni", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ierarhul locului le-a vorbit celor prezenţi şi despre activitatea social-filantropică şi cultural-educativă desfăşurată în Eparhia Dunării de Jos anul trecut, evidenţiind totodată necesitatea implicării active şi atente a profesorilor de religie şi a voluntarilor, mai ales în această perioadă de urcuş duhovnicesc, în sprijinirea persoanelor bolnave şi a celor ce sunt în suferinţă. De asemenea, au fost făcute propuneri pentru o mai bună colaborare între preotul de parohie şi profesorul de religie în activităţile extraşcolare şi programele Bisericii.

La finalul întrunirii duhovniceşti, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit revista eparhială "Călăuza ortodoxă" şi volumul 24 al seriei "Biserică. Misiune. Slujire", apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 908 ori Ultima modificare Joi, 29 Februarie 2024 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.