Firme de pază din Galați, prinse în „ofsaid” de inspectorii de muncă

Firme de pază din Galați, prinse în „ofsaid” de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au verificat, în ultima săptămână a lunii februarie, modul de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități de protecție și gardă (cod CAEN 8010).

Au fost efectuate, în total, 18 controale, finalizate cu acordarea a opt sancțiuni contravenționale. Cinci dintre acestea au fost avertismente, iar trei au fost amenzi totalizând 4.500 de lei.

Conform ITM Galați, neconformitățile pentru care s-au acordat amenzi au constat în neacordarea sporului pentru munca prestată pe timp de noapte, precum și în lipsa evidenței orelor de muncă prestate zilnic de către salariați și neconsemnarea orelor de început și de sfârșit ale programului de lucru în documentele de evidență a muncii prestate zilnic de un salariat în folosul angajatorului controlat.

Inspectorii de muncă gălățeni au mai dispus 19 măsuri pentru remedierea neconformităților constatate, cu termen concret de realizare.

Citit 5137 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2024 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.