Zeci de elevi gălățeni, inițiați în tehnologiile din siderurgie

Zeci de elevi gălățeni, inițiați în tehnologiile din siderurgie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei 43 de elevi din Galați care participă la Programul de învățământ dual susținut de Fundația GFG au avut șansa, în cursul lunii martie, să-și dezvolte noi abilități tehnice și profesionale în cadrul unui program educațional dezvoltat de experții Fundației GFG, Rewise Learning și Liberty Galați.

"Elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" au început activitățile pe 4 martie și au avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile individuale și de lucru în echipă, perfecționându-și în același timp competențele tehnice prin construirea unei boxe Bluetooth din cutii de oțel reciclate. De asemenea, elevii au regizat și produs un videoclip despre mediu și comunitate și au discutat despre motivație și mediu înconjurător.

Două săptămâni mai târziu, au dat startul activităților elevii de clasa a X-a de la același liceu, care au învățat despre operațiunile de producție Liberty Galați prin activități practice și au aflat cum va arăta și va funcționa în viitor platforma siderurgică din Galați. În plus, viitorii electricieni s-au pregătit pentru primul lor loc de muncă, participând la ateliere care au avut ca teme redactarea CV-ului și dezvoltarea abilităților de interviu, organizate de specialiștii în resurse umane de la Liberty", se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galaţi.

La evenimente au participat Georgina Crumpton, general manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, Radu Ionescu, general manager Liberty Galați, dar și Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

"Am fost încântați să vedem cât de implicați sunt elevii în acest program. Echipa noastră a pregătit activități de învățare interactive și captivante, care i-au ajutat pe elevi să înțeleagă și să deprindă principii tehnice și de inginerie, dar și să se dezvolte pe plan personal și profesional", a declarat Georgina Crumpton.

Activitățile s-au încheiat, pentru fiecare din cele două clase, cu o festivitate la care au participat părinții elevilor, reprezentanți ai autorităților locale, profesori, electricieni, foști ucenici, mentori și manageri de la Liberty Galați.

Fondată de Sanjeev Gupta și soția sa, Nicola, Fundația GFG are ca scop dezvoltarea unor programe educaționale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp abilitățile de comunicare, încrederea în forțele proprii și abilitățile interpersonale.

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.