Galaţiul regilor şi al reginelor

Galaţiul regilor şi al reginelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La inaugurarea proiectului educativ „Galaţii de ieri, Galaţii de azi” a participat fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu şi însoţitoarea sa de viţă nobilă *

Elevii de la trei instituţii de învăţământ gălăţene învaţă într-un mod interactiv pagini din istoria naţională. Şcolile gimnaziale nr. 43 şi 3, Colegiul Naţional „Costache Negri”, în colaborare cu Asociaţia pentru Managementul Artelor şi Asociaţia „Regele este patria”, au demarat săptămâna aceasta un proiect amplu, „Galaţii de ieri, Galaţii de azi”.

Profesorii şi elevii şi-au propus să promoveze istoria naţională şi pe cea locală, prin activităţi anuale, derulate în preajma Zilelor Galaţiului şi a Zilei Naţionale a României.

Oaspete marcant

Prima ediţie a manifestării, având tema „Regii României şi Galaţii”, s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Costache Negri”. Oaspete de onoare a fost Theodor Paleologu, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Culturii, fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Danemarcei şi Islandei.

După ce le-a ascultat prezentările despre istoria locală sau naţională, Theodor Paleologu le-a povestit elevilor de la cele trei şcoli implicate în proiect întâmplări reale cu regi şi regine.

Amintirile cu capete încoronate le-a auzit chiar de la tatăl său, cel care a fost scriitorul şi diplomatul Alexandru Paleologu. Copiii au fost numai ochi şi urechi, mai ales că, până să audă povestirile, i-au cunoscut pe regi şi pe regine doar din cărţi.

Responsabilii proiectului din cele trei şcoli sunt determinaţi să continue activităţile în anii următori, sperând ca activităţile să atragă alţi oaspeţi de seamă.

Citit 805 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.