Lecţie de istorie interactivă

Lecţie de istorie interactivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoria Galaţiului şi a monumentelor istorice din zonă trezeşte interesul elevilor. În cadrul proiectului „Istoria Galaţilor. Galaţi, trecut, prezent şi viitor” elevii de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate din Galaţi, sub îndrumarea profesorului de istorie Laura Mihail, au avut posibilitatea să stea de vorbă cu specialişti ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi (DJCPN).

Douăzeci şi trei de elevi ai clasei a XI-a F au urmărit, în prima parte, un material realizat de către colegul lor Cristian Bălăşoiu, despre Parcul municipal Mihai Eminescu.

În cea de a doua parte, Marius Mitrof, consilier la DJCPN, asistat de Mihaela Olteanu, referent de specialitate la aceeaşi instituţie, au prezentat un scurt material despre 3.000 de ani de istorie a teritoriului pe care s-a dezvoltat municipiul Galaţi, precum şi imagini a câtorva monumente istorice din oraş.

Printre monumentele istorice prezentate s-au numărat şi monumentele istorice din categoria monumentelor de for public şi a celor de tip industrial.

Dintre monumentele istorice din categoria monumentelor de for public, au fost prezentate date despre statuia lui Costache Negri şi I.C.Brătianu, iar despre monumentele istorice de tip industrial, Silozul de cereale şi Pescăriile statului.

Deşi consilierul Marius Mitrof a dorit încă de la începutul prezentării ca acţiunea să se desfăşoare interactiv, prin întrebări şi răspunsuri de ambele părţi, tăcerea elevilor privitoare la anumite evenimente legate de monumentele istorice prezentate, ori la locaţia acestora în municipiu denotă că asemenea acţiuni de promovare a monumentelor istorice trebuie intensificate în şcoli.

Pentru că Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi a încheiat un Protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi pentru acţiuni care vizează printre altele şi promovarea patrimoniului cultural gălăţean, aceasta va continua prezentarea unor materiale privind siturile arheologice şi monumentele istorice aflate pe teritoriul municipiului Galaţi şi în alte unităţi de învăţământ.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.