Aerosoli şi relaxare - Salina din Galaţi

Aerosoli şi relaxare - Salina din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Galaţiul are salină! Nu, nu e vorba despre vreo mină de sare făcută de aleşi - aceştia fiind prea ocupaţi cu găuritul străzilor şi cu estetica bordurilor -, ci de o investiţie în sănătate făcută de „simpli” gălăţeni.

„Salina din oraş” este numele celei mai noi oaze de relaxare apărute în oraşul nostru, Galaţiul devenind al patrulea oraş cu o astfel de salină, după Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Tg.Jiu.

Este una dintre puţinele saline urcate din România (cu o umiditate menţinută constant sub 55 la sută) şi care are un generator de aerosoli unicat în estul României.

Vorbim practic de aproximativ nouă tone de sare, distribuită neregulat pe pereţii a două camere obişnuite (pentru mărirea suprafeţei de contact), „bombardate” cu un flux controlat de aerosoli.

Una dintre camere este pentru adulţi şi este dotată cu 8-10 şezlonguri, iar cealaltă, cu şase locuri, a fost special amenajată pentru copii, având inclusiv un televizor.

Ambientul este muzical, iar cei care vin aici ar face bine să renunţe la laptopuri şi telefoane mobile măcar pentru 45 de minute, atât cât durează o şedinţă. Nu e nimic complicat în rest, fiind necesare doar câteva exerciţii de respiraţie foarte simple, după care… relaxare.

Oricine poate veni la „Salina din oraş” să-şi trateze bolile respiratorii sau doar să se relaxeze. Contraindicaţiile sunt extrem de puţine, în schimb, bolile cărora li se poate veni „de hac” sunt numeroase: astm bronşic, rinite alergice, silicoză, sinuzite, bronşite cronice etc.

Mai mult de jumătate dintre „clienţii” salinelor-surori din Timişoara, Tg. Jiu şi Drobeta sunt copiii cu imunitate slăbită, care răcesc foarte des, iar şedinţele de terapie cu aerosoli aproape că au făcut minuni. Există inclusiv persoane cu depresii sau foarte obosite, care vin să se relaxeze, ne-au spus managerii „Salinei din oraş”. 

Managerii „Salinei din oraş” le recomandă în general clienţilor un pachet de zece şedinţe, dar se poate veni şi doar o singură dată. Preţul maximal este de 20 de lei pentru un adult/şedinţă. Un abonament pentru zece şedinţe costă 180 de lei, iar pentru un pensionar 150 de lei.

Se practică şi abonamentele pentru bunic-nepot (220 lei pentru zece şedinţe) şi pentru adult-copil (250 lei/10 şedinţe).

„Salina din oraş” este situată pe strada Anul Revoluţiei 1848 nr.96 (lângă Parcul Libertăţii), iar programul de funcţionare este:

·    de luni până vineri între orele 10 şi 21;

·    sâmbăta între 10,00 şi 19,00;

·    duminica de la ora 10,00 la 13,00.

Programări se pot face şi la numărul de telefon  0336 43 04 82.

Citit 23759 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.