Calificativ maxim pentru prima promoţie de farmacişti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima promoţie de farmacişti a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a obţinut la licenţă  rezultate excepţionale. Dintre cei 80 de absolvenţi, 79 s-au înscris şi au susţinut examenul de licenţă în faţa comisiei alcătuită din cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Examenul a constat în două probe, una teoretică (un test grilă cu întrebări din farmacologie, tehnică farmaceutică, chimie farmaceutică, biochimie, toxicologie, management şi marketing farmaceutic) şi o  probă practică (la chimie farmaceutică şi tehnică farmaceutică), după care a urmat susţinerea lucrării de diplomă.

Dintre cei 79 de absolvenţi înscrişi în examen, 90 la sută au obţinut note finale peste, 8,00 iar, dintre aceştia, 38 la sută au promovat examenul de licenţă cu note peste 9.00. Cea mai mare notă la examenul de licenţă - 9,74, a fost obţinută de Pachela Tuluceanu.

„Rezultatele sunt excepţionale şi stabilesc un standard înalt în ceea ce priveşte calitatea învăţământului superior la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii”, se arată într-un comunicat semnat de Luiza Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii gălăţene.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.