Amendă de 40.000 de lei pentru Ecosal, după incendiul produs la groapa de gunoi de la Tirighina

Amendă de 40.000 de lei pentru Ecosal, după incendiul produs la groapa de gunoi de la Tirighina
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

La solicitarea cotidianului "Viața liberă", Garda de Mediu Galați ne-a furnizat detalii despre măsurile luate după incendiul produs la începutul lunii mai la groapa de gunoi de la Tirighina, care a ars timp de peste 24 de ore.

Incendiul a izbucnit marți, 7 mai, și s-a extins din cauza vântului, suprafața afectată dublându-se în cursul nopții. Flăcările greu de controlat au provocat degajări mari de fum, care au făcut greu de respirat aerul, inclusiv în municipiul  Galați.

Conform datelor furnizate de Garda de Mediu, firma Ecosal, administratorul depozitului de deșeuri de la Tirighina, a fost sancționată cu o amendă de 40.000 de lei, pentru lipsa sistemului de monitorizare în faza de explorare a unui depozit de deșeuri.

Comisarii de mediu au stabilit și un plan de zece măsuri care să fie îndeplinite de Ecosal. Printre acestea, se numără monitorizarea calității solului și a apei subterane (prin foraje de observație) înainte de evacuarea acesteia în Siret; verificarea etanșeității geomembranei depozitului Tirighina în zonele afectate de incendiu; verificarea integrității și funcționalității puțurilor de colectare a biogazului montate pe corpul depozitului; interzicerea evacuării directe, fără tratare, a apelor uzate; refacerea planului de intervenție în caz de poluări accidentale sau dezastre naturale.

Dacă măsurile impuse nu vor fi respectate, sancțiunile vor fi mult mai mari, potrivit Gărzii de Mediu Galați.

Media

Citit 1857 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2024 19:52

1 comentariu

 • postat de magu
  Duminică, 02 Iunie 2024 01:38
  89.137.231.***
  interesante ar fi articole pe investitii... se lauda garda cu amenda ...amenda. da cu banii ce fac? mai eficente sunt niste investitii, masuri,o gandire pentru peventie ca pe viitor sa nu se intample.
  1
  10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.