„Christiana” şi colindul mut de la „P.P. Neveanu”

„Christiana” şi colindul mut de la „P.P. Neveanu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spectacolul de Crăciun în limbaj mimico-gestual *

Copiii cu deficienţe de auz de la Şcoala de Arte şi Meserii „Paul Popescu Neveanu” i-au regăsit luni, pe vechii lor prieteni şi protectori - viitorii asistenţi medicali de la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Galaţi, coordonaţi de profesoara Nina Streşină.

Acţiunea face parte din proiectul „Suntem prietenii tăi”, derulat în cadrul parteneriatului dintre cele două unităţi de învăţământ gălăţene, începând din 2007.

Spectacolul de colinde şi cântece de iarnă organizat de către cei 19 copiii cu deficienţe de auz, preşcolari şi şcolari, interpretat în limbaj mimico-gestual, i-a mişcat profund pe viitorii asistenţi medicali. „Am dori să-i putem ajuta mai mult”, au declarat aceştia cu ochii în lacrimi, la sfârşitul acţiunii.

Timpul petrecut împreună, prezentarea decoraţiunilor realizate în cadrul atelierului creativ, comunicarea cu voluntarii, ca şi cadourile primite de la „Christiana” le-au umplut micuţilor sufletele de bucurie.

Fiecare copil a primit de Moş Nicolae un rucsac, o şapcă, un urs din pluş, fructe, dulciuri şi sucuri - graţie eforturilor echipei în halate albe şi sprijinului oferit de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, Compartimentul de Promovare a Sănătăţii.

În plus faţă de aceste daruri, familia Scântei a donat grădiniţei două cutii cu jucării, pentru a păstra mereu proaspăt cheful de joc al micuţilor.

Organizatorii speră ca prin toate aceste acţiuni, copiii să fie cât mai bine integraţi social, ei fiind parte dintre cei care vor ocroti viaţa în viitor.

Citit 2374 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.