Balul Kiwanis 2010: „Fă altuia ceea ce ai dori să facă ceilalţi pentru tine”

Balul Kiwanis 2010: „Fă altuia ceea ce ai dori să facă ceilalţi pentru tine”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maria Cristina Crăciun şi dansatorii de la „Acanta” au încins atmosfera * 25 de elevi vor primi bursă tot anul şcolar * Doi copii cu probleme de sănătate  vor primi şi ei donaţii *

Balul Kiwanis este evenimentul de caritate pe care membrele Clubului Kiwanis Galaţi îl organizează an de an,  în luna cadourilor, de 14 ani neîntrerupt, pentru a strânge fonduri pentru copiii gălăţeni. Anul acesta, în pofida crizei, a vremii şi a vremurilor neprielnice, Balul Kiwanis a adus laolaltă peste 200 de persoane.

Vocea de aur a Galaţiului

Ce-i atrage pe invitaţi la acest  eveniment  de sunt prezenţi în număr aşa de mare? În mod cert  este încrederea pe care aceştia o au în membrele Clubului Kiwanis şi convingerea că banii lor ajung pe mâini bune şi vor fi dirijaţi către cei care chiar au nevoie de ajutor.

Invitaţii  au fost  întâmpinaţi de două frumoase Crăciuniţe de la Genis Models şi conduşi la mesele lor, unde au fost preluaţi de membrele Kiwanis.

De data aceasta, programul a fost susţinut, cu cheltuieli minime, de o parte dintre viitorii bursieri Kiwanis, selectaţi  anul acesta:  micuţa, dar foarte talentata Maria Cristina Crăciun – vocea de aur a Galaţiului, elevă în clasa a IV-a la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” - care, la numai 10  ani, a obţinut premii importante  la Mamaia Copiilor, Cerbul de Argint şi chiar la San Remo.

Au impresionat prin expresivitate şi ritm patru perechi de dansatori, campioni naţionali de la Şcoala de Dans „Acanta”, condusă de doamna Eliza Hioară şi instruite de Oxana şi Vitali Polivencu din Republica Moldova.

Una dintre perechi, campioana naţională la secţiunea latino, este alcătuită din doi elevi talentaţi, care fac naveta de la Pechea. Aceştia vor primi şi ei bursa Kiwanis.

Tablourile elevilor de la „Artă”, cumpărate la licitaţie

Nu au lipsit din program, aşa cum se practică la un bal de caritate, nici  licitaţia  şi  nici tombola. Tablourile  pentru tombolă,  de o reală valoare artistică, au fost semnate anul acesta nu de maeştri consacraţi, ci de maeştri în devenire, elevi foarte talentaţi de la Liceul de Artă, iar Seminarul Teologic din Galaţi a donat o icoană.

Preşedinta Clubului Kiwanis Galaţi, doamna Viorica Sandu şi guvernatoarea Kiwanis România, doamna Valeria Tudosă, au ţinut să mulţumească din suflet invitaţilor pentru generozitatea de care au dat dovadă, pentru ataşamentul fată de proiectele Kiwanis şi, mai ales, pentru consecvenţa cu care, an de an, au participat şi participă la acest eveniment de strângere de fonduri. Au fost înmânate diplome de fidelitate unui număr de 30 de participanţi.

„Să fim în slujba copiilor lumii”

Membrele clubului au decis acordarea bursei Kiwanis pentru 25 de elevi gălăţeni inteligenţi şi talentaţi,  care au nevoie de susţinere materială. Ei vor primi câte 100 de lei în fiecare lună,  până la sfârşitul anului şcolar.

De asemenea, un număr de aproape 20 de copii din comuna Lieşti, lăsaţi în grija bunicilor sau a nimănui, părinţii fiind plecaţi să muncească în străinătate, vor fi beneficiarii unei zile plăcute şi  pline  de surprize,  petrecute în compania membrelor.

S-a votat şi acordarea unui ajutor  de 1.000 de lei pentru  doi copii cu grave probleme de sănătate. Unul dintre ei este Alexandra Sima – fetiţa fără o mânuţă, pentru care „Viaţa liberă” derulează zilele acestea o campanie.

Aplicând cu consecvenţă în viaţa cotidiană regula de aur Kiwanis: „Fă altuia ceea ce ai dori să facă ceilalţi pentru tine”, kiwanienele gălăţene îşi îndeplinesc  cu prisosinţă  nobila misiune de a sluji pe copiii lumii, aşa cum a fost  ea sintetizată în sloganul Clubului Kiwanis Internaţional, încă de acum o sută de ani – „Să fim în slujba copiilor lumii”.

Citit 2521 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.