Sărbătoare pe role - "Fără Dunăre nu am fi ceea ce suntem"

Sărbătoare pe role - "Fără Dunăre nu am fi ceea ce suntem"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care au trecut ieri dimineaţă pe lângă Complexul Potcoava de Aur au putut vedea cum zeci de tineri, de la copii de grădiniţă, până la adolescenţi şi studenţi au celebrat Ziua Internaţională a Dunării prin acţiuni care mai de care mai interesante: expoziţii de desene şi fotografii înşirate pe sfoară şi prinse cu cleşti de rufe, machete realizate de copii, harta-puzzle a ţărilor prin care trece Dunărea aşezată direct pe pavajul esplanadei, un panou pe care trecătorii îşi puteau aşterne gândurile pentru Dunăre, un grup de „Robinsoni Crusoe” încercând să construiască o plută din nuiele şi un altul aranjând pet-uri pe care le-au lansat, simbolic, pe Dunăre, şi le-au recuperat apoi; adolescenţi pe role ce au parcurs un traseu – de la Prefectură la Primărie şi apoi până la Potcoava, purtând un mesaj de protejare şi păstrare a Dunării, toate realizate din iniţiativa ONG-ului „Tinerii şi Viitorul”.

"Dunăre, te iubim"

Profesoara Ştefania Cojocaru, preşedinta organizaţiei, cea care de trei ani coordonează astfel de acţiuni, ne-a mărturisit că ideea ce a stat la baza iniţiativei sale este „de a transmite un mesaj simplu: La mulţi ani, Dunăre! Te iubim, şi vrem, atât cât ţine de noi, să fii curată”. Noutatea, în acest an, o constituie faptul că „mesajul voluntarilor a ajuns la autorităţile locale, iar copiii au sentimentul că demersul lor nu e în zadar”, după cum apreciază profesoara Cojocaru, adăugând: „Au participat copiii şi profesorii de la Şcolile Nr. 5, 20, 22, 23, 24, 40”. Diamanta Bulai, inspector general adjunct în cadrul ISJ, ne-a mărturisit că, „dincolo de cuvintele oficiale, Ziua Dunării reprezintă o sărbătoare de suflet, pentru că fără Dunăre, nu am fi ceea ce suntem”. 

Ieri, Dunărea a fost întrupată de Georgiana, elevă în clasa a opta la Şcoala nr. 26, voluntar în cadrul Organizaţiei „Tinerii şi Viitorul”. Rolul de ieri a fost unul important pentru ea: „De trei ani sunt voluntar la "Tinerii şi viitorul" şi particip cu mare plăcere la toate acţiunile organizate de doamna Ştefania Cojocaru", ne-a spus tânăra.

Citit 1377 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2012 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.