Naşterea lui Iisus, jucată de copii

Naşterea lui Iisus, jucată de copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Moş Crăciun Dănilă şi zâna Rodica, pe „scenă” la „Pinocchio” *

Povestea naşterii pruncului Iisus, a magilor închinători şi a ieslei sfinte a ieşit din paginile Cărţii şi a putut fi văzută cu ochii mari! Mai mult, copilaşi încântători au fost îngeraşi sau cu emoţie au jucat rolul celor trei magi de la Răsărit, al Sfântului Iosif, al Sfintei Marii…

Pe scena – scenă veritabilă, cu reflectoare şi cortină! –  a Grădiniţei nr. 30 „Pinocchio”, serbarea de Crăciun a adus vineri seară bucurie părinţilor care şi-au văzut copii, din Grupa pregătitoare evoluând ca nişte mici stele.

Este extraordinar să vezi şi în România dezvoltându-se un gen de teatru folositor micilor suflete, spectacolul de la „Pinocchio” – directoare, dna Dochiţa Florea, educatoare, Anca Caragea – aducând ceva nou şi necesar educaţiei celor fragezi, dar şi nevoii de joc şi de implicare a copiilor.

De altfel de la profesoara de artă dramatică, actriţa Rodica Panu, cea care a făcut scenariul şi regia, ba a şi jucat rolul zânei-ursitoarei celei bune,  am aflat că aici există şi un viitor: copiii vor juca şi altă dată în frumoase poveşti, de exemplu, în fermecătoarea poveste „Motanul încălţat”.

Spectacolul de obiceiuri de sărbători care a urmat, susţinut tot de copii, a avut parte şi de un interludiu: a venit Moşul! Şi nu orice moş, ci unul care semăna la glas şi la port, ştim noi de ce, cu actorul şi regizorul Vasile Dănilă, de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Un moş darnic, care abia-abia a putut căra în spate sacul plin cu daruri. N-am mai văzut un sac aşa mare!

Citit 1118 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.