Încă ne protejăm istoria

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Statuile, monumentele şi lăcaşurile de odihnă ale eroilor şi martirilor neamului sunt pentru trupul ţării ca şi icoanele în casele noastre”. Deşi pentru mulţi dintre noi aceste cuvinte rămân o simplă înşiruire, pentru membrii Asociaţiei Cultul Eroilor – filiala Galaţi, cuvintele marelui istoric Nicolae Iorga s-au transformat într-un mod de viaţă.

Acesta este şi motivul pentru care asociaţia de la Galaţi numără, în prezent, peste 1.000 de membri, iar structura organizatorică este în continuă dezvoltare.

Săptămâna trecută, subfiliala locală din Pechea a asociaţiei Cultul Eroilor, „Mareşal Alexandru Averescu”, a împlinit un an de la constituire. Cu această ocazie, preşedintele local, Iancu Boldea, a prezentat un raport de activitate, prezenţi fiind la şedinţă atât reprezentanţi ai administraţiei locale din Pechea, cât şi cei de la Galaţi.

Nu au fost uitaţi nici copiii, cei care trebuie să ducă mai departe crezul lui Nicolae Iorga, motiv pentru care s-au desfăşurat şi mai multe cercuri pedagogice.

Totodată, pentru marcarea evenimentului, cei invitaţi au primit diverse diplome, insigne şi calendare, din partea vicepreşedintelui Filialei Judeţene Galaţi a Cultului Eroilor, Ilie Lungeanu.

De asemenea, preşedinta Cercului „Cultul Eroilor” din Pechea, doamna Aurelia Mihai, a primit „Cartea de Onoare” a asociaţiei. 

Citit 613 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.