Educaţie pentru sănătate

Educaţie pentru sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe durata săptămânii trecute, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi au mers în mai multe licee pentru a le vorbi tinerilor despre unele dintre pericolele de care trebuie să înveţe să se ferească pentru a-şi menţine starea de sănătate.

Despre HIV-SIDA, la „Vasile cel Mare”

Marţi, specialiştii de la Centrul Antidrog au mers la aşezământul filantropic „Vasile cel Mare”, unde au desfăşurat o activitate intitulată „Ce ştim despre HIV-SIDA”.

Per total, 15 beneficiare ale centrului au aflat mai multe despre virusul deja menţionat, despre căile de transmitere ale acestuia şi efectele sale asupra sistemului imunitar, despre efectele pe care îmbolnăvirea o are asupra vieţii individului şi vieţii întregii comunităţi şi, evident, despre căile de prevenire a infectării.

Împotriva etnobotanicelor, până la capăt

Miercuri, reprezentanţii Centrului Antidrog au mers la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” şi la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi, pentru a-i informa încă o dată pe elevi cu privire la riscurile pe care şi le asumă consumând produsele intitulate generic etnobotanice.

Potrivit informaţiilor care ne-au fost oferite de coordonatorul Centrului, Cristina Chelban, la dezbateri au participat peste 100 de elevi: 45 din clasele IX-XII de la „Emil Racoviţă” şi 60 de la „Virgil Madgearu”.

S-a discutat, în principal, despre tipurile de produse, efectele consumului acestora, dar şi despre diverse mituri legate de consum şi consecinţele legislative pe care le poate avea acesta.

Foto: Arhiva Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.