Licean din Galaţi medaliat internaţional cu aur la astronomie

 Licean din Galaţi medaliat internaţional cu aur la astronomie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihai Răcoreanu – elev în clasa a XII-a la CNVA, a cucerit săptămâna aceasta cea de-a patra medalie internaţională în decurs de numai două luni. Ca o încununare a sezonului olimpic de anul acesta, Mihai a primit în Kazahstan medalie de aur.

„Nu a fost un efort deosebit pentru acest concurs. În urmă cu două săptămâni abia mă întorsesem de la Olimpiada de astrofizică din Polonia, aşa că pregătire suplimentară nu am mai făcut. În Polonia, în schimb, subiectele nu ne-au avantajat pe noi românii, decât la concursul pe echipe, unde am câştigat aur. La individual, am luat atunci numai bronz. Acum, în Kazahstan, subiectele au fost mult mai clar formulate şi nu mi-au ridicat prea mari probleme. Mă mir că ceilalţi colegi de lot din România n-au luat şi ei medalie de aur, că probleme în stilul acesta noi am tot lucrat. Totuşi prestaţia României la acest concurs a fost foarte bună. Toţi componenţii lotului ţării noastre s-au întors cu câte o medalie. Avem una de aur, două de argint şi două de bronz, performanţă obţinută de două-trei state, din cele 17 participant la concurs”, ne spune Mihai Răcoreanu, cel care a ajuns să se simtă la concursurile de fizică precum peştele în apă.

Candidat pentru Oxford

Reamintim că pe lângă cele trei medalii obţinute în domeniul astrofizicii şi astronomiei, tânărul a mai câştigat în august şi o medalie de argint la Olimpiada Pluridisciplinară din Iakuţia.

Citit 902 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.