Maşini lăsate în mijlocul străzii - Mitocanii din faţa Palatului de Justiţie
Foto: Foto: Sorin Pană

Maşini lăsate în mijlocul străzii  - Mitocanii din faţa Palatului de Justiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că materialul apărut în weekend despre mitocanii din trafic a trezit un real interes printre cititorii “Vieţii Libere”, ne-am gândit, la sugestia lor, să continuăm cu prezentarea situaţiei din zona Palatului de Justiţie. Înarmaţi cu un aparat de fotografiat şi cu multă răbdare, am pornit să vedem cum stau lucrurile. Ajunşi în zonă, ne-am dat rapid seama că răbdarea noastră era de prisos. În schimb, aparatul foto nu a avut un moment de respiro.

Când virajul la dreapta devine o problemă

Şoferii care, venind dinspre Ţiglina, vor să vireze la dreapta pe Prelungirea Coşbuc, chiar în dreptul Palatului de Justiţie, probabil că întâmpină toţi aceeaşi problemă. Maşinile parcate, care ocupă prima bandă de circulaţie în totalitate, „fură” de multe ori şi din spaţiul de pe a doua bandă, ceea ce face traficul destul de anevoios. Situaţia nu este una de azi, de ieri, ci se repetă de ani buni. Indicatoarele cu „oprirea interzisă” montate din stâlp în stâlp par să-şi fi pierdut de mult semnificaţia.

În trecutul nu prea îndepărtat, atunci când aleea pietonală din faţa Palatului Justiţiei nu era demarcată de jardiniere, mulţi şoferi nu stăteau prea mult pe gânduri şi-şi duceau automobilele exact până-n scările Palatului.

În parcările cu plată suflă vântul

Pentru că nu am vrut să avem păreri preconcepute în privinţa celor care baricadează cu maşinile lor împrejurimile Tribunalului, am pozat şi parcarea cu plată din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Deloc surprinzător, deşi se află la doar 50 de metri distanţă de Palatul Justiţiei şi este bine amenajată, aceasta era aproape goală. Dacă nu erau cele două – trei maşini lăsate aici, am fi putut bănui că suntem pe pista unui aeroport.

Ne-am gândit că poate tariful de un leu pe oră este cel care-i sperie pe şoferi. Dar gândul a dispărut repede, când am văzut ce maşini erau parcate neregulamentar în jurul Tribunalului. Cu toate că un clişeu foarte des folosit ne aminteşte că România este ţara contrastelor şi a paradoxurilor, unde mulţi dintre cei ce conduc maşini de lux nu au unde să doarmă, ne gândim că nu lipsa banilor este cea care îi face pe mulţi să-şi lase maşinile în cele mai neinspirate locuri.

 

Citit 2408 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2011 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.