Întâlnire a ecologiştilor la Galaţi

Întâlnire a ecologiştilor la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dincolo de interesele inerente care deservesc discursul politic, problema mediului şi a felului în care ne raportăm la el este una care ţine în primul rând de gradul de civilizaţie a oricărei societăţi. Acesta a părut să fie şi mesajul conferinţei organizate de Forumul Ecologiştilor din România (FER), întâlnire care a avut loc sâmbătă la ora 10.30, la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi.

Categoria ţintă: tinerii

În faţa unui public format în cea mai mare parte din elevi de gimnaziu, organizatorii au vorbit despre ce înseamnă a proteja şi a avea o atitudine responsabilă faţă de mediu. Accentul s-a pus tocmai pe formarea unei baze în educaţia ecologică a tinerilor, categoria de vârstă de la care se aşteaptă o cu totul altă  abordare a problemelor mediului înconjurător. Gabriel Stoian, secretarul general al FER, a trecut în revistă cele mai importante proiecte desfăşurate până acum de organizaţia din care face parte: conştientizarea importanţei protejării stratului de ozon şi acţiunile de împădurire (cu accent mai ales pe zonele Harghitei şi Covasnei).

Conferinţa desfăşurată la Galaţi a deschis seria unor manifestări de acelaşi tip care vor avea loc în mai multe regiuni ale ţării, pe parcursul unui an. Proiectul, în cadrul căruia şi-a adus aportul şi  Administraţia Fondului pentru Mediu, se numeşte „Conştientizarea şi educarea tinerilor privind problematicile de protecţie a mediului şi dezvoltare durabilă”.

Prezentare de carte şi muzică

La întâlnirea de ieri, pe lângă discursurile care au urmărit informarea tinerilor, organizatorii au prezentat şi Albumul Ariilor Protejate din România, lucrare editată de preşedintele fondator al Forumului Ecologiştilor din România, dr. ing. Petru Lificiu. Volumul prezintă cele mai frumoase zone protejate, rezervaţii naturale, parcuri naţionale, zone umede de importanţă internaţională şi situri naturale ale UNESCO din România, într-o prezentare grafică de calitate. La final, Ansamblul „Ciobănaşul” a susţinut un program muzical specific folclorului din zona judeţului nostru.

Citit 1665 ori Ultima modificare Duminică, 23 Octombrie 2011 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.