Măsuri extreme de disciplină în şcoli - 100 de elevi n-au fost primiţi în şcoală pentru că nu aveau uniformă

Măsuri extreme de disciplină în şcoli - 100 de elevi n-au fost primiţi în şcoală pentru că nu aveau uniformă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Carantină la „Moţoc” – elevii  au stat în pauze în clase, supravegheaţi de profesori *

Inspectorul general, Doruleţ Resmeriţă susţine că  împreună cu directorii liceelor a decis să înăsprească măsurile disciplinare: „Trebuie să ştie că anul acesta dăm disciplina jos din pod. Nu se poate ca regulamentul să fie respectat doar pe hârtie. Elevii trebuie să se conformeze, iar directorii trebuie să ia măsuri acolo unde acest lucru nu se întâmplă.”

Carantină disciplinară la „Moţoc”

La Colegiul „D. Moţoc” conducerea a instituit o carantină disciplinară, în urma bătăii care a avut loc între cele două fete, conflict după care una dintre protagoniste a ajuns la spital. Elevii au stat timp de două săptămâni în clase chiar şi în pauze şi sunt păziţi de profesori. Chiar şi pentru a merge la toaletă ei au fost nevoiţi să ceară voie profesorilor, exact ca la clasele I.  „Bineînţeles că s-au declarat revoltaţi de asemenea măsuri. Am fost luni, când s-a ridicat carantina, să vorbesc cu ei, să le explic că nu au de ce să se plângă. Disciplina este în avantajul lor. Fără disciplină, nu vom ajunge să îmbunătăţim rezultatele la învăţătură. Cu toţii trebuie să ştie că de anul acesta s-a schimbat, nu mai merge”, mai spune Resmeriţă.

„Nu-i primim în liceu fără uniformă”

Un alt director care s-a hotărât să dea disciplina jos din pod este  cel de la Grupul Şcolar „Gh. Asachi”, profesorul Adrian Diacănu  care a trimis ieri, peste 100 de elevi, din cei 600 câţi vin în seria de dimineaţă, au fost trimişi acasă, de la poarta liceului, pentru că nu aveau ţinuta corespunzătoare şi pentru că nu purtau ecusonul.

Deşi elevii întorşi din drum comentau că acestea sunt „metode comuniste”,  directorul de la „Asachi” ne-a spus că hotărârea s-a luat în consiliul Consultativ al Părinţilor, la cererea acestora: „Este în primul rând o măsură de siguranţă. În al doilea rând, părinţii au cerut respectarea uniformei de către toţi elevii. Pentru că foarte mulţi vin fără uniformă şi ecuson şi ceilalţi se iau după ei. Părinţii ne-au spus că au probleme în a-i convinge pe copiii lor, aceştia motivând că sunt foarte mulţi care nu poartă uniformă. Dacă s-a stabilit un regulament, trebuie respectat de toată lumea”. Adrian Diacănu mai spune că elevii au avut trei săptămâni la dispoziţie să-şi pună a punct uniforma, iar ecusoanele au fost realizate în pentru întreg liceul. Directorul mai spune că elevii trimişi acasă vor fi nevoiţi să vină cu părinţii la şcoală care vor afla astfel de „isprava” lor.

„Sperăm că după impunerea disciplinei să începem să îmbunătăţim şi rezultatele la învăţătură”, crede Adrian Diacănu.

Citit 1260 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2011 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.